SMENJENI RAŠKO KONJEVIĆ I RANKO KRIVOKAPIĆ: Skupština Crne Gore glasovima 41 poslanika aminovala odluku!

Skupština Crne Gore kasno večeras razrešila je dužnosti ministra odbrane Raška Konjevića i ministra spoljnih poslova Ranka Krivokapića glasovima 41 poslanika, ali za izbor sudija Ustavnog suda nije bilo potrebne većine od 54 poslanika.

Premijer Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović je rekao da se ne može dozvoliti predsedniku države Milu Đukanoviću da se vanustavno ponaša.

„Mi treba novu Vladu da dobijemo što pre. Ne možemo više da budemo u ovom vakuumu, a podrška za takvo zakonsko rešenje postoji“, kazao je Abazović, odgovarajući na pitanje hoće li podržati Zakon o izmenama i dopunama Zakona o predsedniku, prenosi RTCG.

Abazović je istakao da veruje da je „Demokratska partija socijalista sada na kolenima“, piše Kurir.

Lider Demokratske narodne partije Milan Knežević rekao je Abazoviću da „onaj ko ga je kleo nije dangubio“ i dodao da su ga upozoravali da ne ide sa Krivokapićem i Đukanovićem.

Prema njegovim rečima, do čitavog „spektakla“ je došlo zato što je Abazović dozvolio da Konjević na čelo Agencije za nacionalnu bezbednost postavi „agenta CIA Sava Kenteru, koji je trebalo da ga uhapsi pre deset dana“.

Knežević je kazao da je cilj Kentere, između ostalog, bio i hapšenje sveštenika SPC u manastirima, „i da na taj način dokaže teze o uticaju Srbije i Rusije“.

Skupština večeras nije izabrala četiri sudije Ustavnog suda, koje je predložio Ustavni odbor, jer nije postojala potrebna dvotrećinska podrška 54 poslanika, pošto glasanju nisu prisustvovali poslanici DPS, SD, SDP i Liberalne. partije.

Ustavni odbor predložio je da se za sudije Ustavnog suda izaberu Snežana Armenko, Ilija Vukčević, Jadranka Novaković i Jelena Ružičić i za njihov izbor glasao je 41 poslanik Demokratskog fronta, koalicije „Mir je naša nacija“, „Crno na belo“, SNP, Radničke partije, Prave i Ujedinjene Crne Gore.

U drugom krugu glasanja, koja mora da se održi za mesec dana, za izbor sudija Ustavnog suda biće potrebna većina od 49 poslanika.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare