HITNA NAREDBA GRAĐANIMA HERSONA: Svi civili da ODMAH napuste grad i pređu na levu obalu Dnjepra!

Zbog opasnosti od granatiranja i terorističkih napada, vlasti Hersonske oblasti pozvale su stanovnike da odmah napuste Herson i pređu na levu obalu Dnjepra, navodi RIA Novosti.

„Zbog zategnute situacije na frontu, povećane opasnosti od masovnog granatiranja grada i pretnje terorističkim napadima, svi civili moraju odmah napustiti grad i preći na levu obalu Dnjepra! – kaže se u poruci administracije regiona u Telegram kanalu.

Nadležni takođe naglašavaju da se to odnosi na sve resore i ministarstva civilne uprave.

Ranije je komandant Združene grupe snaga u zoni vojne operacije Sergej Surovikin rekao da postoje dokazi o mogućnosti da kijevski režim koristi zabranjene metode rata u Hersonskoj oblasti i da Kijev priprema masivan raketni napad na branu hidroelektrane Kahovskaja, kao i masivan raketni i artiljerijski udar na grad neselektivno.

Rusija je uputila pismo Savetu bezbednosti UN sa pozivom da se spreči uništavanje brane hidroelektrane Kahovskaja od strane Kijeva , što bi moglo da dovede do smrti hiljada ljudi, rekao je Vasilij Nebenzja , stalni predstavnik Rusije u toj organizaciji, rekao je takođe na sednici Saveta bezbednosti.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare