SUĐENJE BELIVUKU I MILJKOVIĆU! Vučeljić progovorio o bunkeru na stadionu Partizana pa spomenuo Belivukovu ženu

U Specijalnom sudu u Beogradu danas se nastavlja suđenje klanu na čijem čelu su Veljko Belivuk i Marko Miljković.

Optuženi bi danas trebalo da nastave iznošenje svojih odbrana.

10.02 – Vučeljić progovorio o bunkeru na stadionu Partizana

Sledeći je za govornicu izašao Aleksandar Vučeljić, koji je takođe naveo da nisu tačni navodi da je bio član kriminalne grupe.

– Veljka Belivuka poznajem, mi smo drugari. Po izlasku iz zatvora sam rešio da promenim život, otvorio sam renta kar firmu koja je imala kancelariju u Humskoj 1, to je kancelarija koju su navijači imali preko 10 godina, pošto sam ja aktivan navijač. U otvaranju firme su mi pomogli pokojni otac, supruga i prijatelji. Otac je imao prodavnicu zdrave hrane i pošto je bio pred penziju, prodao je i dao mi da otvorim firmu. Supruga preko 10 godina ima knjigovodstvenu agenciju i ona mi je pomogla da uzmem kola na kredit – rekao je Vučeljić tvrdeći da mu je posao dobro krenuo i naveo da se 2018. oženio i od svadbe zaradio oko 9.000 evra.

Od 2019. kako je rekao kupio je opek, škodu superb i pasat i to tako što je od prijatelja kupovao kola.

– Na mesečnom nivou cena rente je bila od 600 do 900 evra – rekao je on i potom počeo da prijača o navijačima i koliko mu je žao što se navijači dele na frakcije.

– Pošto mi je firma bila na Partizanovom stadionu, sve sam bio prisutniji. Ružna slika kada je došlo do sukoba navijača sa nekim plaćenicima iz Hrvatske, opet je dovela do podele navijača. Sredinom 2019., po izlasku iz zatvora Veljka Belivuka, dolazi on i sa njim i Marko Miljković. On dolazi da osnuje novu navijačku grupu „Iz Principa“. Uvideo sam da se bore za slogu, hteo sam da dam svoj doprinos. Ja sam bio pokretač pomirenja i kada je došlo do sukoba sa Zabranjenima, navijači su se tada izmirili – rekao je on i dodao da se kada je ušao u grupu „Iz Principa“, bavio navijačkim stvarima, kartama, organizacijom utakmica i gostovanja, u saradnji sa upravama fudbalskih i košarkaških utakmica, prenosi Kurir.

Pred sudom, Vučeljić je rekao da se bavio i humanitarnim radom, prikupljanja krvi, poklona za decu, kao i da je vodio porodičan život sa suprugom i ćerkom dok nije uhapšen. On je pričao o tome kako je sa suprugom i detetom šetao po Bulevaru i Kalemegdanu.

– Veljko Belivuk je bio vođa naše navijačke grupe i tribine koja je imala preko 1.500 navijača. Imam da izjavim da taj bunker nije nikakav bunker, nego bašta restorana, jedna od najlepših bašta, a Uprava je od nje napravila ruglo, smetlište. Navijači su to sredili, da imaju mesto gde da igraju bilijar, stoni tenis, da treniraju. Nije tačno da je taj kako zovu bunker, koristila ova navijačka grupa. Instagram profil koji smo imali je pratilo preko 15.000 pratilaca, imali ste svakodnevno klipove, navijači su se skupljali u tom restoranu, dolazili su ljudi sa decom – pričao je o Vučeljić u sudnici, tvrdeći da niko od muškaraca koji su tamo uhapšeni sa paketićima droge nije sada među optuženima.

Aleksandar Vučeljić je iznoseći odbranu rekao i da je u 50 kvadrata živeo sa roditeljima, bolesnim bratom, suprugom i detetom, tvrdeći da nisu tačni navodi optužnice da je živeo u štek stanu, već da se iz tog stana u kom su svi živeli preselio sa trudnom suprugom i ćerkom u iznajmljeni stan jer nije imao novca da kupi stan. Ispričao je i da je policiju u taj stan dovela njegova majka.

– Što se tiče dogovora mene i Veljka Belivuka, njegova žena je majka troje maloletne dece. Imala je želju, pošto sam već imao firmu, da ta firma bude otvorena po pola, na šta sam ja pristao. Tražila je čak vizit karte, išla je da otvaramo račune, uradio sam vizit karte na njeno ime, bila je srećna. Ona je čak pozajmila novac, tako svi rade, daju pozajmicu osnivača. Ovde se sad vodi neki postupak za pranje para protiv Bojane Belivuk, a ona je samo htela da radi. Zamislite, majka, kuva, sprema, pegla, srećna što počinje da radi, bila zaposlena na platu od 60.000 dinara kao i moja supruga, i sad tužilaštvo nju tereti da je htela da pere novac. Ja kažem da nije. Imala je želu da radi – branio je Vučeljić Belivukovu ženu Bojanu Belivuk, protiv koje se pred istim sudom vodi postupak za pranje novca.

Ovaj navijač, koji je u pritvoru, ispričao je da su imali pet automobila za renta kar i da je firma krenula da radi, da su imali velike prateće troškove, poreze državi, pa je došao na ideju da dva automobila, škodu superb i pasat koji je već imao u svojoj firmi, prebaci u B&B drive, koju je otvorio sa Bojanom Belivuk.

9.46 – Geogijev prvi iznosi odbranu

Vlade Georgijev je za govornicu izašao u košulji, noseći u rukama svesku. On se do sada branio ćutanjem i prvi put je rešio da iznese odbranu.

– Ništa što piše u optužnici nije tačno, nisam član ni navijačke ni krimnalne grupe, nisam držao niti pakovao drogu, nije pronađena nikakva droga kod mene. Želim da kažem da nisam stavio na raspolaganje kuću u Tršiću kod Loznice Belivuku, nisam Belivuka obaveštavao o prisustvu policije kod „baze“, u Humskoj, nisam držao vatreno oružje i municiju koji su korišćeni za krivično delo. Nisam stekao nikakvu korist. Nisam se bavio krivičnim delima, ja sam sudija dugi niz godina radio u državnoj službi, onda sam sa porodicom otvorio privatnu firmu od koje smo lepo živeli – rekao je Georgijev, koji je potom optužio medije da su vršili progon njega i porodice i da zbog toga sin mora da ide na lečenje kod psihijatra i da je imao operaciju.

– I moja supruga Slađana je loše. Ovo je velika nepravda prema mojoj porodici, životi su nam uništeni. Mojoj deci treba očinska figura – bilo je sve što je bivši policajac iz Loznice rekao, jer nije želeo da odgovara na pitanja.

U nastavku trećeg dana javnog suđenja pripadnicima klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, prvi je da iznese odbranu pozvan Vlado Georgijev, koji je promenio ime i ranije se zvao Dragan Sekulić.

On je bivši policajac iz Loznice, bio je i menadžer repera Stefana Đurića Raste. Geogrijev je 4. februara uhapšen u velikoj akciji tužilaštva, BIA i policije, kao pripadnik zloglasnog kriminalnog klana.

Njegova supruga, Slađana Sekulić, podsetimo, jedina je žena optužena da je bila članica zloglasnog kriminalnog klana. Međutim, pre nego što je ušao u sudnicu, Georgijev je zatražio da obavi poverljiv razgovor sa svojim braniocem, što je sudija i odobrila.

9.38 – Počinje suđenje

Sudsko veće upravo je ušlo u sudncicu i počelo sa prozivkom okrivljenih i njihovih branilaca, kako bi se utvrdilo da li su svi prisutni. Prvi je prozvan Veljko Belivuk, zatim Marko Miljković, potom i ostali optuženi.

U sudu bi danas trebalo da optuženi nastave sa iznošenjem svojih odbrana. Do sada su svi, osim svedoka saradnika, negirali učešće u najtežim zločinima, sedam ubistava, silovanju, trgovini drogom i držanju oružja.

Belivuk i Miljković prvi su se izjasnili o optužbama, za koje su tvrdili da su montirane. Miljković je čak izneo tezu pred sudom, da uopšte ne veruje da su sedmorica ubijenih mrtva.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare