OBRADOVIĆ OTKRIO UZROK PORAZA OD OLIMPIJE! Evo šta je REKAO pred dolazak Virtusa! 

Košarkaši Partizana posle poraza od Olimpije iz Milana dočekuju Virtus iz Bolonje (četvrtak, 20.30)

Uprkos sjajnoj igri tokom većeg dela meča sa Armanijem, crno-beli su doživeli novi, treći neuspeh u Evroligi. 

Nisu imali mnogo vremena za jadikovanje u taboru Partizana, obzirom da će već u četvrtak ugostiti još jednog italijanskog giganta Virtus iz Bolonje.

– Ponovo smo radili skaut, kao što uvek radimo. Radi se pre svega o ekipi koja igra jaku odbranu. Pokušavaju čestim izmenama da drže visok nivo, imaju igrače sposobne da to rade. Menjaju odbranu, to je nešto na šta moramo da budemo spremni. Što se tiče njihovog napada, pokušavaju da igraju u tranziciji, imaju igrače na pozicijama četiri i pet koji mogu da uspostave igru na niskom postu. Svi ovi igrači koje sam nabrojao u odbrani imaju i veliki napadački kvalitet i apsolutno jasne ideje kada i koga žele da koriste. Probaćemo večeras i ujutru da reagujemo u tom smislu, moramo da budemo maksimalno koncentrisani kako bi se odigrala dobra utakmica – rekao je Željko Obradović na otvorenom treningu.

PRESUDILE IZGUBLJENE LOPTE

O mogućnosti da crno-beli ponovo odigraju na visokom nivou, kao tokom prvog poluvremena sa Milanom, ali taj tempo održe u celom meču sa Virtusom, najtrofejniji evropski stručnjak kaže:

– Lično se nadam. Analizirali smo našu utakmicu, istina je da smo imali dosta dobrih stvari. Stvarno smo u pojedinim trenucima igrali odlično, baš sam zadovoljan što se toga tiče. Na kraju je utakmicu presudilo ono što je odmah svima bilo jasno koji su bili u hali, a to su izgubljene lopte u poslednjih nekoliko minuta utakmice. To je bilo loše, ostalo je bilo dobro, vrlo dobro ili odlično. Moramo da budemo na tom nivou, pitanje je da li će igrači koji su imali veliku minutažu moći da izdrže. To znači da ćemo se odlučiti za neke druge stvari…

Obradović smatra da broj izgubljenih lopti nije posledica premora kod igrača:

– Ne, ne bih rekao. Analizirali smo neke stvari, mi smo bacali lopte u aut ili u protivničke bez ikakvog razloga. Nadam se da će te greške delovati pozitivno na igrače. Ponavljam, bilo je dobrih stvari protiv Olimpije, to sam i igračima rekao. Posledica izgubljenih lopti su pozicija na terenu i tajming, što su važne stvari u košarci, Radićemo na treningu neke specifične stvari, pokušavamo da o svemu vodimo računa.

Raspored Evrolige je paklen, pa će crno-beli za manje od 48 sati imati „dupli program“.

– Svesni smo mi toga, ali mi igramo dve utakmice kod kuće, naši protivnici igraju na strani. Mi u ovom trenutku igramo kod kuće, doći će momenti i kada ćemo mi igrati vezano na strani. Tako je, kako je. Jedan trening danas, jedan sutra. Probaćemo da napravimo trening za igrače koji nisu imali veliku minutažu. Oni koji su se juče potrošili mnogo, sigurno neće raditi u velikom obimu – istakao je Željko Obradović.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare