Srbi pohapšeni u Španiji: Razbijena kriminalna grupa zbog krijumčarenja droge, zaplenjen im novac i nekretnine

Poret toga, na teritoriji Španije u regijama Barselone, Valensije, Alikanteua i Taragone u toku su pretresi ilegalnih laboratorija za proizvodnju marihuane i uhapšeno je 15 osoba koje su većina državljani Srbije

Danas su u Španiji u velikoj policijskoj akciji koja još uvek traje, uhapšeni državljani Srbije za koje se veruje da su članovi kriminalne grupe, saopštio je MUP.

– Nakon višemesečnog zajedničkog rada pripadnika Ministarstava unutrašnjih poslova, SBPOK, Tužilaštva za organizovani kriminal, kao i pravosudnih organa Španije i Nacionalne policije Španije, a pod pokroviteljstvom Europola, danas su na teritoriji Španije i Srbije, u sinhronizovanoj akciji, koja je još uvek u toku, uhapšeni pripadnici organizovane kriminalne grupe čiji su članovi uglavnom državljani Srbije, zbog sumnje da se bave neovlašćenom proizvodnjom i stavljanjem u promet opojne droge marihuane – piše u saopštenju.

Kako je saopštio MUP, na teritoriji Srbije uhapšena su dvojica pripadnika ove organizovane kriminalne grupe u čijim stanovima je pronađeno više od 300.000 evra i jedna puška. Takođe, na bankovinim računima blokirano im je više od 85.000 evra, kao i nepokretna imovina veće vrednosti.

Poret toga, na teritoriji Španije u regijama Barselone, Valensije, Alikanteua i Taragone u toku su pretresi ilegalnih laboratorija za proizvodnju marihuane i uhapšeno je 15 osoba koje su većina državljani Srbije.

srbi uhapšeni

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare