RUSI SPREMNI DA EVAKUIŠU VELIKI GRAD! Komandant Surovikin podigao uzbunu: Znamo šta se Kijev sprema da uradi!

Ruska vojska se sprema da evakuiše stanovništvo Hersona.

Ruski mediji su objavili intervju sa aktuelnim komandantom Sergejem Surovkinom, u kojem on tvrdi da se Ukrajina sprema da izvrši raketni udar na branu.

„Imamo informacije o planovima Kijeva da upotrebi zabranjeno oružje u Hersonu. Životi civila i vojske su prioritet. Što se tiče Hersona, ne isključujemo mogućnost donošenja teških odluka“, rekao je komandant Oružanih snaga Rusije Sergej Surovikin.

„Imamo informacije o tome da se Kijev priprema za veliki raketni napad po hidroelektrani Kahovskoj i na masovni raketno-artiljerijski, neselektivni udar po gradu. Te akcije mogu dovesti do uništenja infrastrukture širog industrijskog centra i do velikih žrtava među gradskim stanovništvom.

U tim uslovima, naš osnovni zadatak je da sačuvamo život i zdravlje građana. Zbog toga, ruska vojska će obezbediti bezbednu i već proglašenu evakuaciju stanovništva po programu koji je pripremila ruska vlada. Naši dalji planovi i akcije u vezi sa gradom Hersonom zavisiće od nastale vojno-taktičke situacije. Ponavljam, danas je veoma teško“, dodao je Sergej Surovikin.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare