POČELA TRONEDELJNA VOJNA VEŽBA ‘MANEVRI 2022’: Završna provera snaga 6. novembra (FOTO)

Vojska Srbije započela je izvođenje združene vežbe „Manevri 2022“, a provera snaga biće realizovana 6. novembra na teritoriji Srbije, u vazušnom prostoru i na unutrašnjim plovnim putevima, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Združena akcija trajaće tri nedelje, a zajedno će je izvoditi pripadnici aktivnog i rezervnog sastava sa ciljem unapređenja sposobnosti komandi i jedinica za planiranje i izvodjenje operacija, preventivni razmeštaj snaga, organizovanje sadejstva i života i rada u terenskim uslovima, dodaje se u saopštenju.

U pripremnoj fazi vežbe, komande i jedinice realizuju zadatke na matičnim lokacijama, vrši se provera standardnih operativnih procedura i prijem lica iz rezervnog sastava, koja će po dolasku u jedinice proći obuku radi obnavljanja znanja stečenih tokom služenja vojnog roka.

Jedinice koje predju u aktivnu fazu izvršiće preventivni razmeštaj snaga u zonama svoje odgovornosti, da bi potom, u završnoj fazi, realizovale taktička uvežbavanja, taktičke vežbe i gadjanja iz različitih tipova naoružanja.

UDARNA VEST.RS

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare