UŽIVO! BELIVUK PROGOVORIO O ATENTATU NA ZVICERA: Marko i ja smo išli kod njega na babine! Otkrio da li je vođa kavčana živ

Suđenje kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića ko je počelo jutros u najvećoj sudnici Specijalnog suda u Beogradu završeno je za danas, a nastavak je zakazan za sredu, kada bi odbranu trebalo da iznese drugooptuženi Marko Miljković.

13.37 – Belivuk ljut zbog optužnice, počelo iznošenje odbrane

Iako nije detaljno govorio o sedam zločina, trgovini drogom niti držanju oružja, Belivuk je na kraju izlaganja izjavio da neće da odgovara na pitanja.

– To je sve što imam da izjavim, nadam se da vas nisam udavio – rekao je Belivuk, pošto je prethodno pozvao sudiju da trojicu svedoka saradnika vrati u pritvor „pa da vidi šta će da bude“.

O Zviceru

Belivuk je pred sudom naveo i da je tačno da mu je Radoje Zvicer, vođa kavačkog klana prijatelj.

– Jeste, Miljković i ja smo u januaru išli na babine – rekao je Belivuk, u kontekstu da su hteli, mogli su da pobegnu iz države da ne bi bili uhapšeni.

– Mogli smo u Panamu da odemo, al nismo, u Srbiju smo se vratili. Evo, moram svima da kažem nije Radoje Zvicer ubijen. Evo baš mi ih je žao – rekao je Belivuk u sudu.

Govoreći o ubistvima, naveo je da sudski postupak vođen protiv njega i Marka Miljkovića zbog ubistva Vlastimira Miloševića na šinama, „dokaz“ da DNK može da se podmetne, jer je on iako se na početku navodilo da je njegov DNK pronađen na vratima zgrade u kojoj je živeo pokojni, na kraju oslobođen. Tako je, kako se pred sudom branio Belivuk,nejasno ako su brisali tragove iz Ritopeka, ostao DNK žrtava koji je policija pronašla u kući strave u Ritopeku.

– Za Srđana Lalića neću da se izjašnjavam, nisam video njegov iskaz – rekao je Belivuk.

Pošto su se svi optuženi izjasnili, za reč se ponovo javio Belivuk, počinje iznošenje odbrane.

Veljko Belivuk je izašao za sudsku govornicu. Sudija ga je upozorila da ne može da čita odbranu, pošto je poneo papire sa sobom, ali je on naveo da su mu to samo beleške, zapisnici sa saslušanja svedoka saradnika.

– Ne slažem se da je sada suđenje otvoreno za javnost. Javnost je i do sada bila prisutna, baš dok sam stajao za ovom govornicom, izašle su naše slike u medijima. U proteklih par dana objavljivani su transkripti sa ovih sudjenja, koja su bila zatvorena za javnost. Govorili smo da nam se krše prava, neću da se žalim, nisam Kalimero, ali sve od A do Š je izašlo u javnosti – naveo je Belivuk na početku izlaganja.

On je rekao i da smatra da je ovo početak istrage, a ne suđenja, nazivajući presedanom to što je optužnica protiv njih uopšte podigunta.

Belivuk je u sudnici naveo i da smatra da je cela optužnica izmišljotina i da ne stoji da su se on i ostali branili ćutanjem, jer su izjavili da nisu krivi.

Naveo je da su im „nakačena“ silna ubistva, tvrdeći da su Skaj dokazi montirani. O konkretnim krivičnim delima i brutalnim ubistvima u kući strave u Ritopeku do sada nije rekao ni reč osim da nisu krivi.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare