NOVI OKRŠAJ MINISTARA! Zorana potkačila Vulina zbog protivljenja EU, on joj uzvratio: Nervozni ste, jer treći put niste premijer!

Vladu Srbije, iako je u tehničkom mandatu, ne zaobilaze trzavice. Za to su se pobrinuli potpredsednica vlade i ministarka energetike Zorana Mihajlović i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin pošto su razmenili nekoliko prilično otrovnih strelica. Neke su se ticale aktuelne podele mesta u budućoj vladi, stranih ambasadora i nervoze koju pojedini funkcioneri pokazuju zbog svojih ambicija.

Prvo je Zorana Mihajlović pecnula Vulina zbog njegove izjave o Evropskoj uniji, odnosno poruke da Srbiji tamo nije ni mesto jer je ne žele u njoj. Ministarka je poručila da je „nemoralno i licemerno“ da članovi vlade govore da Srbija ne treba da bude član EU.

– Ako ste u vladajućoj koaliciji koja kaže da hoće u EU i da hoće da usklađuje naše zakonodavstvo sa evropskim, nema razgovora da se to menja. (Aleksandar) Vulin ne može da promeni taj put ka EU, ka onome ka čemu Srbija ide – izjavila je Mihajlović.

Ona je objasnila da je legitimno da neko bude protiv članstva Srbije u EU, ali da je „apsolutno nemoralno i licemerno“ da takve stavove iznosi član Vlade čiji je jedan od prioriteta članstvo u Uniji.

– Te stranke, konkretno stranka Aleksandra Vulina, neka izađu iz vladajuće koalicije i na izborima predstave svoj programa i vide da li građani to hoće. Onda je to u redu – zaključila je potpredsednica Vlade Srbije.

Prozvani ministar ekspresno se javio da joj odgovori:

– Znam da je gospođa Mihajlović nervozna, jer ni treći put nije postala premijer, ali tu ljutnju neka iskali na ambasadorima koji su joj to i obećali, ja sam tu kolateralna šteta, kako bi rekli saborci gospođe Mihajlović. Nisam znao da je u Srbiji moguće imati kritičko mišljenje o svemu osim o članstvu u EU. Moj stav o štetnosti EU nije nepoznat i nije se menjao od mojih političkih početaka. Veća je nepoznanica kako je gospođa Mihajlović glasala za britansku rezoluciju po kojoj su Srbi genocidan narod posebno istaknut u silovanju muškaraca i dečaka, a ostala član Vlade koju čine oni koji potpuno suprotno misle i od nje i od Velike Britanije.

Vulin je pozvao koleginicu iz vlade da ga ubedi da promeni svoj stav „ako EU od nas traži neprihvatljivo, da priznamo takozvano Kosovo, da napustimo Republiku Srpsku, da uvedemo sankcije Rusiji“.

– A što se tiče izlaska na izbore, pozivam gospođu Mihajlović na bilo koje izbore, samo pod uslovom da nije na listi koja nosi ime Aleksandar Vučić. U svim drugim opcijama idemo samostalno, pa makar joj listu nosio i Miroljub Labus, ne bi joj bilo prvi put – izjavio je Vulin.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare