Vučić opet bio U PRAVU! Lažni “ekolozi” KIDISALI da ugasi rudnike, a sad se i Nemačka vraća na UGALJ 

Predsednik je u više navrata izjavio je da je ugalj suština za proizvodnju električne energije u Srbiji

Osvanula još jedna potvrda da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio u pravu, ali i dokaz njegovog vizionarstva, budući da je mesecima unazad trpeo udarce, jer je očigledno mnogo pre drugih znao i video šta se dešava u svetu i šta će se desiti.

Naime, sada dok ceo svet pogađa kriza u skoro svim oblastima, kada je ugalj od ključnog značaja za proizvodnju električne enrgije, odzvanjaju u ušima svih nas reči predsednika Vučića, jer je bio u pravu za sve dok su ga lažni ekolozi svojim ustancima i protestima terali da uništi državu.

Udarne vesti

U hrvatskom Jutarnjem listu osvanuo je tekst sa naslovom: “Putinov rat slomio otpor aktivista: Ruskog plina nema, sad nam treba ugalj, a on je ispod vašeg sela”.

Naime, dok su na Vučića kidisali i domaći “ekolozi” i razni emisari da ugasi rudnike i uništi našu državu, on je sve vreme opominjao kakve će to posledice imati na Srbiju i njene građane, jer rat u Ukrajini sa sobom donosi velike posledice, ali i bez rata, ugalj je od veoma velikog značaja.

Predsednik je još u martu ove godne komentarisao predlog nemačkog ministra finansija Kristijana Lindnera o iskorištavanju izvora, uključujući nuklearnu energiju i ugalj, kako bi pomogao ekonomiji Nemačke da prebrodi trenutnu energetsku krizu i ukazao na licemerje onih koji su napadali Srbiju zbog uglja i elektrana.

– Video sam da je nemački ministar tražio da se vrate ugalj i nuklearke da prebrode težak period. I Bugarska i Mađarska žive od nuklearki. Sve što se izveze struja, dolazi iz bugarske nuklearke – rekao je Vučić. Nešto što je dozvoljeno njima, nije nama. Ono što je dozvoljeno Jupiteru, odnosno bogu, nije volu. Na tu vrstu licemerja smo odavno naučili – kazao tada je on.

Predsednik je u više navrata izjavio je da je ugalj suština za proizvodnju električne energije u Srbiji i da nas on drži, o čemu je Objektiv već pisao.

– Tu je problem skladištenja i čuvanja. Zato su nama potrebni i Bistrica, i Đerdap 3. Tada bismo mogli da ispumpavamo i pumpamo vodu iz jezera, i da pravimo sistem. A ne možete vi da uvedete vetar ili sunce, i da tek tako pravite energiju. Morate da skladištite to. Ljudi moraju da znaju koliko je to komplikovano – istakao je Vučić tada.

Vučić je tada pitao šta bismo mi radili bez struje i zašto se evropske zemlje vraćaju na ugalj i nuklearke.

– Jugoslavija im je trebala slaba, pa je potpisan moratorijum na nuklearke. Hrvatska i Slovenija imaju svoju. Bugarska ima. Francuska živi od nuklearki. Belgija ukida moratorijum. A Srbiji je bilo zabranjeno. Zamislite, pre neki dan su organizovali protest protiv Ziđina, kažu da ne valja vazduh. A oni grade novu topionicu, imaće nula tih štetnih čestica. Prosečna plata tamo je 110.000 dinara. To je najveći izvoznik Srbije – podsetio je on.

Anketa sprovedena ovog leta u Nemačkoj pokazala je da se 56 odsto Nemaca slaže s ponovnim uključivanjem elektrana na ugalj, a samo 36 odsto je protiv. To je značajan pad u poređenju sa 73 odsto stanovništva koje je u anketi iz 2019. poduprlo prestanak upotrebe uglja što je pre moguće.

Jedan od razloga što u Luceratu nema mnogo protestanata možda je to što mnogi smatraju da nema smisla upuštati se u unapred izgubljenu bitku.

Od početka krize u Nemačkoj je deo energije proizvedene ugljem narastao gotovo pet odsto. Ugljen trenutno čini gotovo trećinu ukupne električne energije proizvedene u Nemačkoj.

Podsetimo, godinama, ali i poslednjih meseci, polovina članica Evropske unije, evroposlanici, opozicija i razni aktivisti udarali su po predsedniku Vučiću i pozivali ga da ukine korišćenje uglja i elektrane, a sada je iz Nemačke stiglo zvanično obaveštenje o vraćanju na ovaj energent.

Ovo je još jedna potvrda da je predsednik bio u pravu, ali da je lažnim ekolozima bitnije da isteraju svoje, pa makar na štetu svoje države.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare