Vučić o NAPADIMA iz Hrvatske: Suvereno pravo Srbije, gradimo naftovod sa našim novcem, kroz našu zemlju

Predsednik je podsetio da je Hrvatska uvela sankcije Rusiji, dok Srbija nije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je sinoć napade iz Hrvatske gde besni izjavljuju da Srbiji ne treba dozvoliti da gradi naftovod ka Mađarskoj i ruskoj nafti.

Vučić je podvukao da je to suvereno pravo i odluka Srbije, te da naftovod gradimo sa našim novcem, kroz našu zemlju.

Udarne vesti

– Mi smo razumeli sve poruke, 2014. i 2015. smo postavljali pitanje želeći da obnovimo prugu Beograd-Zagreb, da obnavljamo infrastrukturu prema Hrvatskoj i Sloveniji i da to budu naši zapadni izlazi. Oni su rekli da nisu zainteresovani za istočne izlaznice i mi smo krenuli svoj put ka centralnoj Evropi preko Budimpešte i Beča. Sada su nam rekli “vama nećemo da dozvolimo rusku naftu, ali sebi ćemo da dozvolimo”, ok. Pri tome, oni uveli sankcije, a mi nismo uveli – kazao je Vučić i dodao:

– Šta očekujete od nas? A to kako da nam ne dozvole, ne znam kako da nam ne dozvole. Da mi nemamo 100 miliona evra, pa ne treba niko da nam plaća, mi to sami radimo kroz teritoriju naše zemlje sa prijateljskom Mađarskom. Ne znam koga drugog treba da pitamo za sve to. To je naše suvereno pravo i naša suverena odluka – zaključio je predsednik.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare