„DA TE SRCE ZABOLI ZA DETE“ Vrščani neutešni nakon ubistva devojčice (2): „Ovo je veliki udarac za sve“ 

Vrščani i dalje ne mogu da se oporave od zločina koji se dogodio početkom meseca, kada je Marko Budimirović ubio trogodišnju ćerku, a potom izvršio samoubistvo. Jedan od komšija porodice Budimirović, Milorad Marković, ističe da je ovo udarac za sve građane, te da su neutešni zbog svega što se dogodilo u njihovom kraju.

„Da te srce zaboli za dete. Suzana je naglo oslabila, svi smo komentarisali kako se poslednjih meseci prepolovila. Nismo slutili šta je iza toga. Poslednji put sam ih video pre nekoliko meseci“, kaže komšija i dodaje:

„Dete je bilo toliko slatko i lepo, danima nisam mogao da spavam. Da se meni desilo nešto ovako, ja ne znam šta bih uradio.“

Milorad ističe da je Suzanu, Marka i njihovu ćerku često sretao.

„Zajedno su je šetali, bili su kompaktna porodica. Videla se ljubav“, rekao je vidno iznenađen komšija, koji i dalje ne može da poveruje da se ovakva tragedija dogodila u njihovom kraju.

Podsetimo, Marko Budimirović (35) zadavio je svoju dvogodišnju ćerku, a potom izvršio samoubistvo. Građani Vršca, šokirani ovakvim postupkom, prošle nedelje su organizovali protest ispred Centra za socijalni rad.

Zahtevali su odgovor na to koja je institucija zakazala u pomenutom slučaju, kao i kako je moguće da je nasilniku Budimiroviću, samo nedelju dana nakon što je osuđen za porodično nasilje, bilo dozvoljeno da viđa nasamo ćerku.

Inače, Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova saopštio je danas da je podneo krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Vršcu protiv odgovornog lica Centra za socijalni rad u tom gradu i zaposlenih, kod kojih su utvrđeni propusti u radu u slučaju nasilja u porodici sa tragičnim ishodom, kada je 4. oktobra otac ubio svoju dvogodišnju ćerku a potom i sebe.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare