„AKO KOSOVO NE REŠIMO DO TADA, NEĆE BITI DOBRO“ Lajčak otkrio kada ističe POSLEDNJI ROK za sporazum Beograda i Prištine i objasnio šta će se desiti ako do toga ne dođe

Izaslanik EU za dijalog između Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je da bi 2024. godina, kada se održavaju izvori u SAD i EU, mogla da bude rok za postizanje sporazuma Beograda i Prištine, prenosi Gazeta ekspres.

On je kazao da sada kada nema izbora na Kosovu i Srbiji to ide u prilog postizanju konačnog sporazuma, jer je to period od skoro dve godine koji strane u procesu mogu da iskoriste da pokušaju da postignu konačan dogovor.

On je rekao da ne ističe narednu godinu kao rok, ali da postoji odgovarajući vremenski period, a to će biti do 2024. godine kada će biti održani izbori u Vašingtonu i Briselu.

– Svaki dan je važan. Ono što sam rekao nekoliko puta, imamo jedinstven kalendar koji nam ide u prilog i ne prekidaju nas izbori, a imamo i jedinstven savez SAD-EU koji podržava Velika Britanija. Imamo taj otvoren prozor koji traje do izbora u SAD i EU 2024. godine – rekao je Lajčak novinarima nakon razgovora sa Aljbinom Kurtijem i Besnikom Bisljimijem.

Lajčak je rekao i da neće biti dobro ako ne bude pomaka do 2024. godine kada će biti održani izbori, jer će tada fokus SAD i Evropske unije biti negde drugde.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare