HTELI DA LIKVIDIRAJU GORANCA, A UBILI MMA BORCA: Dramatično suđenje u Novom Sadu, na pauzi prećeno advokatu i svedoku

U Višem sudu u Novom Sadu danas je nastavljeno suđenje Daliboru Bogdanoviću zvanom Boća i Danijelu Janjošu za ubistvo MMA borca Uroša Stefanovića (27) i ranjavanje Gorana Kovačevića Goranca (47) u septembru prošle godine.

Na početku glavnog pretresa sudija Vidoje Mitrić je najpre obavestio prisutne da je pregledom snimaka utvrđeno da je na prethodnom pretresu advokat Lješković govorio istinu kada je rekao da je njemu i svedoku prećeno ispred suda na pauzi, kao i da je pronađena prijava svedoka Jovića o pretnjama koje je dobio od NN lica kako ne bi svedočio, prenosi Kurir.

Zatim su saslušani su policajac Aleksandar C. koji je učestvovao u praćenju vozila koje su koristili napadači, zatim Velimir Jović otac vlasnika restorana „Madera“ i veštak za biohemiju i molekularnu biologiju Milica Keckarević Marković.

Policajac Aleksandar C. je naveo da je video vozača krupne građe i na zadnjem sedištu siluetu čoveka sitnije građe koji nije nikako mogao biti okrivljeni Dalibor Bogdanović Boća koji je krupne konstitucije, a da to zna jer ga poznaje službeno dugi niz godina.

Policajac je takođe izjavio da niko nije vršio pritisak na njega da tako svedoči.

Svedok Velimir Jović, otac vlasnika restorana „Madera“, izjavio je da je kritične večeri video Boću u restoranu koji ga je pozvao da popiju piće, što je Jović odbio zbog žurbe.

On je naveo i da je iz novina saznao da je Bogdanović osumnjičen za ubistvo, ali da nije smatrao da treba da ode u policiju i kaže im da je video Dalibora Bogdanovića te večeri.

Kada se saznalo da će biti svedok, naveo je na sudu, putem SMS poruke dobio je pretnje smrću koje je prijavio policiji.

Veštak Milica Keckarević Marković ostala je u celosti kod nalaza i mišljenja da u kolima kojima je izvršeno ubistvo nisu pronađeni DNK tragovi okrivljenog Dalibora Bodganovića, ali da jesu na perici, kovid masci i rukavicama koje su pronađene u vozilu.

Nakon što je sudija pozvao da se izjasni da li bi osoba koja ima invaliditet kakav ima Bogdanović, mogla da izađe iz vozila, a da ne ostavi biološke tragove, ona je izjavila da to nije moguće.

Naredno ročište je zakazano je za 18. oktobar i očekuje se saslušanje svedoka Dimitrija S. policajca koji se nalazio u automobilu sa Aleksandrom C. kao i pribavljanje snimaka sa kamere sa vozila kojim je praćeno sumnjivo vozilo i odluka o eventualnom novom veštačenju.

Predsednik veća je odbio predlog odbrane da se Bogdanoviću ukine pritvor ili ga zameni za blažu meru.

U optužnici Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu okrivljenima se na teret stavlja da su 2. septembra 2021. godine oko 21 čas u Novom Sadu na Novoj Detelinari u Ulici Cankarevoj ispred broja 8 pokušali da ubiju četrdesetsedmogodišnjeg Gorana Kovačevića Goranca kada je ubijen njegov telohranitelj Stefanović, a Goranac ranjen u ruku.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare