OVO JE NAJTOPLIJI DAN MIHOLJSKOG LETA: Evo kada stiže kiša i kakvo nas vreme čeka naredne nedelje

U Srbiji će danas jutro biti sveže, uz maglu mestimično po kotlinama, rečnim dolinama i na visoravnima zapadne i južne Srbije, a tokom dana vreme će biti malo do umereno oblačno, stabilno i suvo, sa sunčanim intervalima.

Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar, krajem dana i tokom noći na severu u skretanju na severozapadni pravac.

Najniža temperatura biće od četiri do 12 stepeni, a najviša dnevna od 21 do 25 stepeni Celzijusa. Ovo će, prema najavama meteorologa, biti najtopliji dana u oktobru.

Prognoza za naredne dane

Nedelja

Prolazno naoblačenje uz pad temperature i pojačan severozapadni vetar, ponegde sa slabom, kratkotrajnom kišom. Vetar slab i umeren, na severu i istoku povremeno i jak severozapadni. Najniža temperatura od 5 do 12 stepeni, a najviša od 18 do 24 stepena.

Ponedeljak

Jutro hladno, po kotlinama i dolinama reka i maglovito. Tokom dana malo i umereno oblačno, suvo i toplo. Vetar slab, u košavskom području umeren, a na jugu Banata povremeno jak, jugoistočni. Najniža temperatura od 6 do 11 stepeni, a najviša od 20 do 23 stepena.

Utorak

Pretežno oblačno, malo svežije mestimično sa kišom ili kratkotrajnim pljuskovima. Vetar slab i umeren, ujutru jugoistočni, a tokom dana u skretnju na istočni i severoistočni pravac. Najniža temperatura od 8 do 12 stepeni, a najviša od 17 do 21 stepen.

U sredu pretežno oblačno mestimično sa kišom i pljuskovima. U četvrtak prestanak padavina, a zatim umereno oblačno i suvo. Tokom celog perioda temperatura u granicama proseka za ovo doba godine, najviša dnevna temperatura u većini mesta od 17 do 20 stepeni, piše Kurir.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare