NOVA RUTA ZA ŠEST LINIJA: Zbog radova na Bulevaru despota Stefana Beograđani lutaju tražeći odakle polazi prevoz ka Novom Beogradu

Od početka ove nedelje građani koji koriste gradski prevoz u problemu su gde da čekaju neki od šest autobusa koji idu ka Novom Beogradu, a koji sada voze izmenjenim trasama zbog radova na Bulevaru despota Stefana.

Najveći problem je što obaveštenja o promenama nisu izlepljena na svim stajalištima koja privremeno koriste linije 16, 27E, 35, 58, 95 i minibus E6.

Na stajalištu kod Skadarske, u pravcu ka Novom Beogradu, istaknuto je obaveštenje da se ono ukida, navedena je nova ruta kojom se vozila kreću, ali ne i stanica na kojoj građani mogu da sačekaju prevoz. Od ovog upozorenja nema mnogo vajde, jer je ovaj deo bulevara raskopan, pa niko i ne ulazi dalje u ulicu da čita obaveštenje.

Novo stajalište na kome građani koji putuju ka Novom Beogradu mogu da sačekaju prevoz je u Makedonskoj ulici preko puta kafane „Zora“, a nosi naziv Trg republike. Međutim, kada dođu ovde, zbunjeno traže obaveštenje ili bilo kakav znak koji bi im potvrdio da ovde mogu da sačekaju željeni autobus.

Obaveštenje je okačeno i na ukinutoj stanici Dom omladine, u pravcu ka Borči i Karaburmi, ali je ovde navedena stanica na kojoj građani mogu da sačekaju prevoz. Pa, tako, Beograđani koji idu na ovu stranu grada manje lutaju kada krenu kući, jer je na obaveštenju navedena stanica Trg republike (stajalište autobusa na linijama 24, 37 i 44).

Autobusi na linijama 16, 27E, 35, 58, 95 i minibus E6 iz Bulevara despota Stefana skreću u Ulicu DŽordža Vašingtona, onda u Francusku, kruže oko Trga republike, ulaze u Makedonsku i dalje redovnom trasom. U suprotnom smeru, posle izlaska iz tunela skreću levo u Makedonsku, kruže oko Trga, ulaze u Francusku, pa u DŽordža Vašingtona i dalje redovnom trasom. Radovi će trajati do 20. oktobra pa će do tada i ovaj režim biti na snazi.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare