OGLASILO DARIJINO MINISTARSTVO Evo šta kažu zbog čega još inspekcija nije ušla u dom Rojal u Krnjači

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna oglasilo se jutros nakon objavljivanja teksta „DARIJINO MINISTARSTVO VEĆ MESEC DANA IMA SUDSKI NALOG, ALI NE ULAZI U NELEGALNI DOM „ROJAL“! A komšije viđaju žene koje tamo rade“, koji smo u celosti preneli od Kurira.

Oni su se oglasili saopštenjem u kom se navodi da su iscrpeli sve svoje mogućnosti da bi sprečili rad ovog nelegalnog doma.

– Inspekcija socijalne zaštite Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna iskoristila je sva pravno raspoloživa sredstva u okviru svoje nadležnosti kako bi sprečila ilegalno poslovanje kompanije „Rojal“ iz Novog Sada, u čijem je vlasništvu nelegalni dom za stare „Rojal“ u Krnjači – objavilo je danas to ministarstvo, prenosi Kurir.

Istaknuto je da je inspekcija u slučaju nelegalnog doma „Rojal“ od momenta saznanja za nelegalan rad postupala u okviru svojih nadležnosti.

– Inspektori socijalne zaštite su u nekoliko navrata pokušali da izvrše inspekcijski nadzor, ali bez uspeha, posle čega je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja 19. septembra 2022. godine podnelo Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv privrednog društva ‘Rojal’ DOO iz Novog Sada, zbog nezakonitog obavljanja delatnosti i sprečavanja službenog lica u vršenju dužnosti“, precizirano je u saopštenju.

Time je Inspekcija socijalne zaštite, kako je naglašeno, iskoristila sva pravno raspoloživa sredstva u okviru svoje nadležnosti kako bi sprečila ilegalno poslovanje Privrednog društva „Rojal“.

Iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja ukazali su da Inspekcija socijalne zaštite nema ovlašćenja za nasilan ulazak u privatni prostor i da to mogu samo pripadnici policije, uz nalog nadležnog tužilaštva.

Kako se podseća, Inspekcija socijalne zaštite je prvi nadzor nad radom nelegalnog objekta u Krnjači izvršila 9. avgusta, posle čega je doneto rešenje o zabrani rada i dat rok za iseljenje korisnika.

Svaki sledeći pokušaj inspekcijskog nadzora nije bio moguć, jer su inspektori bili sprečeni da uđu u objekat, navedeno je u saopštenju.

Vlasnik ovog nelegalnog doma inače je pretio novinarki i urednici našeg dnevnog lista. Uznemiravao ih je u toku noći, upućivao jezive pretnje i uvrede zbog čega mu je već izrečena zabrana komunikacije i prilaska na 50 metara nakon što su saslušane su u Drugom osnovnom tužilaštvu u Beogradu. One su se pridružile krivičnom gonjenju protiv osumnjičenog Jakšića.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare