Jelena Trivić PROGLASILA POBEDU, Dodik: „Imamo prednost koja je NEDOSTIŽNA“

„Pobeda, pobeda“ i „Jelena, Jelena“ orilo se prostorijama izbornog štaba PDP dok se čekalo obraćanje Jelene Trivić, kandidata ove partije za predsednika RS.

Branislav Borenović rekao je da je da jasno da je razliku nemoguće stići, da je predsednik Republike Srpske Jelena Trivić, piše Srpskainfo.

– Da, ovo je bila pobeda naroda. Punog srca mogu reći da smo imali tešku kampanju, ali verovala sam u Boga i narod Republike Srpske – rekla je ona.

Istakla je da će pratiti Srbiju, a ne ono što je „Dodik radio sa Milanovićem“. 

– Naša misija je da sačuvamo narod RS, a narod nestaje. A narod je čuvar Republike Srpske – poručila je ona i najavila konačan obračun sa kriminalom. Rekla je da je ovo tek početak pobeda u miru.

Uverena je u pobedu, a kaže da je čestitke već počela da prima.

I dok PDP proglašava pobedu Jelene Trivić, u izbornom štabu SNSD u koji su upravo stigli Željka Cvijanović i Milorad Dodik ori se pesma „Ne može nam niko ništa“.

Oko 1h posle ponoći obratio se i Dodik, koji je naveo da on kao kandidat ima prednost koja je nedostižna. On je rekao da je ova stranka postigla maksimalan i dobar rezultat i naglasio da je nesumnjiva pobeda Željke Cvijanović za srpskog člana Predsjedništva BiH.

– Što se tiče ibora za predsednika Republike Srpske, mi se trudimo da damo tačne podatke – rekao je Dodik, navodeći da ima značajnu prednost, ali da će sačekati potpunije podatke.

– U ovom trenutku ne mogu ni sam da kažem da je ovo potpuno pobeda, ali imajući tendencije mogao bih to da učinim, ali dovoljno sam ozbiljan – rekao je on, prenosi Kurir.

Dodik je rekao da je osvojio 235.692 glasa, a kandidat PDP-SDS Јelena Trivić 209.167.

Prethodno je portparol SNSD-a Radovan Kovačević rekao je da je obrađeno oko 72 odsto biračkih mesta i da je kandidat SNSD-a za predsednika Republike Srpske Milorad Dodik osvojio 213.000 glasova, a kandidat SDS-PDP Јelena Trivić 180.000.

Centralna izborna komisije BiH saopštila je na konferenciji da će sutra u 9 sati reći ko je predsednik Republike Srpske.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare