UHAPŠEN DIREKTOR UPRAVE PRIHODA I CARINA CRNE GORE RADE MILOŠEVIĆ: Osumnjičen za šverc cigareta u carinskoj zoni Luke Bar 

Direktor Uprave prihoda i carina Crne Gore Rade Milošević uhapšen je zbog sumnje da je bio u organizovanom lancu koji je krao i švercovao deo cigareta koje je država letos zaplenila u slobodnoj carinskoj zoni Luke Bar, javili su podgorički mediji.

Milošević i još nekoliko osoba uhapšeni su u akciji Specijalnog policijskog odeljenja po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, pod sumnjom na krivično delo stvaranje kriminalne organizacije, zloupotrebe službenog položaja i krijumčarenje cigareta.

Milošević je izabran za direktora Uprave krajem aprila ove godine. On je član Građanskog pokreta URA premijera Dritana Abazovića.

Među osumnjičenima ima još osoba iz državnog sistema, koje su uhapšene u tajnoj akciji Specijalnog policijskog odeljenja i SDT-a, zbog sumnje da su bili u organizovanom lancu krađe i krijumčarenja cigareta, koje su navodno spaljivane u pećima „Javorka“ i „Željezare“ u Nikšiću, objavile su Vijesti.

Vijesti navode da SDT veruje da u pećima nije spaljen broj paketa koji je objavljen u dokumentima Uprave prihoda i carina, već da je deo oduzete robe završio u krijumčarskom lancu.

Uprava prihoda i carina organizovala je prvo uništavanje zaplenjenih cigareta 30. juna ove godine, u nikšićkoj privatnoj fabrici „Javorak“. U toj tajnoj operaciji, mimo znanja Uprave policije, pred četvoročlanom komisijom UPC uništen je deo, ali nikada nije javno obelodanjeno koliko paketa.

Ta operacija, koju je odobrio Milošević, bila je signal da se moguće nešto sumnjivo događa.

U naredna dva navrata, Uprava prihoda i carina organizovali su paljenje 17. avgusta, kada je UPC saopštila da će u pećima koje se nalaze u krugu fabrike „Javorak MB“ u Nikšiću biti uništeno 1.000 paketa cigareta zaplenjenih u slobodnoj zoni Luke Bar.

Poslednje spaljivanje organizovano je u četvrtak u Željezari, kada je Milošević saopštio da će biti uništena roba vredna tri miliona evra na tržištu, a u nabavci blizu milion.

Tom uništavanju prisustvovali su i premijer Dritan Abazović i ministar bez portfelja Zoran Miljanić.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare