BAJDEN SE DIREKTNO OBRATIO PUTINU: Nismo se uplašili, spremni smo da branio svaki deo NATO teritorije! Nećemo napustiti Ukrajinu

Američki predsednik Džo Bajden komentarisao je odluku Kremlja, tačnije Vladimira Putina, da proglasi aneksiju četiri ukrajinska regiona i poručio kako ruski lider nikoga neće zastrašiti svojim potezima.

U obraćanju naciji nakon ruske aneksije ukrajinskih teritorija, Bajden je rekao kako će saveznici i dalje stajati čvrsto uz Ukrajinu.

„Amerika i njeni saveznici neće napustiti Ukrajinu, dozvolite mi da to naglasim. Takođe, nećemo biti zastrašeni Putinom i njegovim nepromišljenim rečima i pretnjama“, rekao je Bajden.

Nakon toga, američki predsednik je poslao i direktnu poruku Vladimiru Putinu.

„Amerika je u potpunosti spremna s našim saveznicima iz NATO-a da brani svaki pedalj teritorije NATO-a. Svaki metar. Dakle, gospodine Putin, nemojte pogrešno shvatiti šta govorim. Svaki metar“, poručio je prvi čovek SAD-a.

Na kraju, Bajden se osvrnuo i na situaciju sa Severnim tokom i optužbama koje dolaze iz Moskve da je Amerika umešana u eksplozije na važnom gasovodu.

„To je očigledno bio namerni čin sabotaže i sada Rusiju emituju dezinformacije i laži. Radićemo s našim saveznicima na tome da utvrdimo šta se tačno tamo dogodilo. Po mom nalogu, već smo počeli da pomažemo saveznicima da poboljšaju zaštitu kritične infrastrukture. U odgovarajućem trenutku, kada se stvari smire, poslaćemo ronioce da saznaju šta se tačno dogodilo“, zaključio je Džo Bajden.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare