MOBILISAN PRVI RUSKI SPORTISTA! Potpuni ŠOK: Poznati ruski fudbaler pozvan u RAT u Ukrajini!

Ruski predsednik Vladimir Putin nedavno je najavio delimičnu vojnu mobilizaciju, kojom bi trebalo da se vojnim snagama priključi još 300.000 razervista. Među njima se našlo i jedno svetski poznato ime.

Dok su se na drugoj strani fronta u vojsci Ukrajine našli brojni poznati sportisti, koji su nisu mogli da izbegnu opštu mobilizaciju ako su se našli na teritoriji svoje zemlje, sada se u medijima pojavila priča o prvom ruskom sportisti koji je dobio vojni poziv.

Radi se o nekadašnjem fudbaleru Evertona i reprezentativcu Rusije Dinjaru Biljaletdinovu (37), koji je za Zbornaju komandu nastupio ukupno 46 puta.

Sada je mu je na kućnu adresu stigao znatno ozbiljniji poziv od onog selektorovog, a celu situaciju je za ruske medije prokomentarisao njegov otac Rinat, piše Kurir.

– Dinjar je primio poziv. Teško je govoriti o tome što osećamo. Istina je da nije služio vojsku, ali jeste odradio vojnu obvezu na jedan drugačiji način. Bilo je to prije 19 godina. Položio je zakletvu, a vojsku je služio na sportskom terenu. Jedino mi nije jasno kako je on kao 37-godišnjak pozvan u vojsku ako zakon kaže da se na mobilizaciju zovu ljudi do 35 godina- rekao je Rinat za “BIA Novosti“.

Biljaletdinovu je karijeru završio 2019. godine, a tokom karijere je pored Evertona nastupao i za moskovske timove Lokomotivu, Spartak i Torpedo, a nosio je i dres Anžija i Rubina.


UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare