IRANCI DRONOM NAPALI BAZU KURDSKE OPOZICIJE NA SVERU IRAKA: Devetoro poginulo, 32 ranjeno!

U iranskom bombardovanju dronom baza iransko-kurdske opozicione grupe u severnom Iraku danas je poginulo najmanje devet ljudi, a ranjeno 32, saopštilo je Ministarstvo zdravlja kurdske regionalne vlade, prenosi Kurir.

Član Demokratske partije Iranskog Kurdistana (KDPI) Soran Nuri saopštio je da su iranski napadi bili usmereni na Koju, 65 kilometara istočno od Irbila. KDPI je levičarska naoružana opoziciona snaga zabranjena u Iranu.

Visoki komesarijat Ujedinjenih nacija za izbeglice je u saopštenju naveo da su napadi „pogodili iranska izbeglička naselja“ u Koji i da su medju žrtvama izbeglice i drugi civili.

Ministarstvo spoljnih poslova Iraka i regionalna vlada Kurdistana osudili su napade.

Iranska državna novinska agencija i emiter IRNA saopštila je da je Revolucionarna garda zemlje gadjala baze separatističke grupe na severu Iraka „preciznim projektilima“ i „dronovima-samoubicama“ i da je ranjeno 185 dobrovoljaca – Basijija.

Na meti iranskog udara bili su vojni logor, kuće, kancelarije i drugi objekti oko Koje.

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Iraka je rekao ;da se očekuje da će vlada u Bagdadu pozvati iranskog ambasadora da mu uloži diplomatski protest zbog napada.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare