ZAKAZANA SAHRANA VOĐE ŠKALJARSKOG KLANA: Evo kada i gde će biti ispraćen Jovan Vukotić

Jovan Vukotić, vođa škaljarskog klana, koji je ubijen 8. septembra u Istanbulu, kako Kurir nezvanično saznaje, sutra bi trebalo da bude sahranjen u rodnoj Crnoj Gori. Kako naš izvor otkriva, Vukotić će biti sahranjen u porodičnoj grobnici u mesto Čevo, kod Cetinja, pored svog oca Veselina Vukotića koji je ubijen 2019.

– Vreme i mesto sahrane čuvali su se u najstrožoj tajnosti, iz razloga bezbednosti. Međutim, u Kotoru je procurela informacija da je Vukotićevo telo dopremljeno iz Turske i da bi sahrana trebalo da bude sutra u mestu Čevo, odakle Vukotići potiču

On podseća da je i pre nešto više od tri godine na tom mestu, uz velike mere obezbeđenja sahranjen i Vukotićev otac Veselin.

– Sinovi tada nisu prisustvovali poslednjem ispraćaju oca, Jovan Vukotić jer je bio u pritvoru, a njegov brat Igor jer je u bekstvu. Ocu su dali čituljeu novinama. Ne očekuje se dolazak Igora Vukotića na sahranu brata. Priča se da će se sahrana obaviti u krugu porodice – dodaje naš sagovornik.

Jovan Vukotić, podsetimo, ubijen je naočigled trudne supruge, ćerkice i vozača. Napadači, koji su uhapšeni 16. septembra, prišli su im na motoru i u njega ispalili četiri hica. Supruga i dete, prošli su bez povreda, ali Vukotiću nije bilo spasa.

– Samo osam dana kasnije, turska policija je uhapsila 12 osumnjičenih i sklopila celokupan mozaik zločina. Među uhapšenima su crnogorski državljani Radoje Živković zvani Žuti, rođak vođe kavčana Radoja Zvicera, kao i Radoje Zdravko Perunović. Kako su turski istražitelji otkrili, oni su 1,5 miliona evra platili turskoj mafiji koja je likvidirala vođu škaljarskog klana – podseća izvor Kurira.

Kao direktni izvršilac označen je uhapšeni Emerkan S., dok je u ubistvu, odnosno praćenju Vukotića učestovovala i jedna žena, izvesna Elanur T.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare