Glavni egzekutor kavčana se KRIO u Ukrajini: Sumnja se da je ubica Vukotića povezan sa kraljem SMARAGDA

Podatak da je Zvicerov blizak rođak i saradnik od poverenja boravio u Ukrajini ne iznenađuje

Radoje Živković Žuti, brat od tetke svog imenjaka Radoja Zvicera, odbeglog vođe „kavačkog klana”, koji je 19. septembra uhapšen u Turskoj zbog sumnje da je učestvovao u likvidaciji „škaljarca” Jovice Vukotića, do izbijanja poslednjeg oružanog sukoba u Ukrajini boravio je u njoj koristeći falsifikovana lična dokumenta.

Njegovo tačno kretanje još je predmet istrage, no dokumenta koja su nađena prilikom njegovog hapšenja u Turskoj sredinom septembra pokazuju da je, pored ukrajinskih falš papira, koristio i lažna dokumenta Švajcarske, Bosne i Hercegovine, kao i Češke.

Udarne vesti

Podatak da je Zvicerov blizak rođak i saradnik od poverenja boravio u Ukrajini ne iznenađuje.

Na navodnog vođu „kavčana” je, setimo se, u Kijevu u maju 2020. godine pucano u blizini zgrade u kojoj je živeo s porodicom. Sigurne smrti tada ga je spasila supruga Tamara, koja je, pribrana, potegla oružje na napadače.

TAMARA NA ČELU POSLOVNE IMPERIJE

Da boravak „kavčana” u Ukrajini nije bio potpuno nezapažen, vidi se iz javno dostupnih podataka. Prema njima, Tamara Zvicer je u ovoj zemlji boravila sasvim legalno.

Prema tim podacima, bila je čak upisana kao suvlasnica i direktorka firme „Inter Food Technology”, koja se bavila ugostiteljstvom. Ova firma je, prema istim izvorima, registrovana u novembru 2018. godine. Zanimljivo je da je ova majka četvoro dece, prema javno dostupnim podacima, paralelno povezana sa još nekoliko firmi.

Od novembra te iste, 2018. godine ona se vodi i kao zastupnik firme „Silahant Business” sa sedištem u Pragu, u Češkoj. Podsetimo, prilikom hapšenja u Turskoj, kod Živkovića su, između ostalog, pronađeni i češki dokumenti.

BEG ISTOG DANA

Veze „kavčana” sa Ukrajinom tu se ne završavaju. Kako je Objektiv prvi pisao, nekadašnji prvi obaveštajac Ukrajine Andrij Naumov, koji je uhapšen u Srbiji, blisko je sarađivao sa državnim vrhom Crne Gore i njihovim vojnicima iz kriminalnog sveta, poput pripadnika „kavačkog klana”.

Kada je pobegao iz Ukrajine, Naumov je utočište našao u Crnoj Gori, koja je postala utočište za brojne sumnjive „biznismene”.

Foto: Printscreen

U momentu kada je uhapšen u Srbiji, Naumov je kod sebe imao više stotina hiljada evra i veliki dijamant.

Ukrajinske vlasti ga terete za veleizdaju nakon što je napustio ovu državu 23. februara, kada je počela ruska invazija na Ukrajinu. Baš tada je iz Ukrajine otišao i Radoje Živković Žuti.

KAPETAN, ATINA, KRF…

Žonglirajući između različitih identiteta i zemalja, Živković je, prema dostupnim spisima Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) Crne Gore, na kriptovanoj aplikaciji Skaj imao PIN kodove AJKV8E i I3KNG8.

Preko njih je komunicirao sa ostalim pripadnicima grupe i slao svoje fotografije, kako bi dokazao da je on iza tih „šifri”. Inače, Crna Gora je za Živkovićem raspisala poternicu sumnjičeći ga i za ubistvo Barana Damira Hadžića i Adisa Spahića, u jednom vikend-naselju kod Spuža.

Barani su, kako se sumnja, namamljeni preko Mileta Radulovića Kapetana, koji je kidnapovan nešto ranije.

Tog istog dana u Beogradu je usmrćen Lazar Vukićević, za čiju je otmicu kao mamac takođe poslužio Radulović. Prema dostupnim informacijama, Živković navodno stoji i iza ubistava „škaljaraca” u Atini i na Krfu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare