VUKOTIĆA LIKVIDIRAO KUM VELJE NEVOLJE! Ubijali ljude bez trunke griže savesti, a onda pričali da su „humanitarci“?! 

Nikšićanin Radoje Živković Žuti (36), koji je uhapšen sa još 11 osoba u Istanbulu zbog ubistva vođe „škaljarskog klana“ Jovana Vukotića (42), kum je zloglasnog Veljka Belivuka i blizak rođak odbeglog šefa „kavčana“ Radoja Zvicera (39)

Turska policija sumnja da je Žuti, po nalogu Zvicera, 8. septembra bio glavni logističar likvidacije Vukotića. 

I Srbi umešani?

Pored Živkovića, turska policija je privela i Zdravka Perunovića (46), takođe iz Nikšića. Obojica su označeni kao visokopozicionirani pripadnici „kavačkog klana“ i za njima je odranije raspisana poternica zbog više teških krivičnih dela. Imena ostale desetorice uhapšenih u Turskoj za sada nisu poznata, mada se spekuliše da među njima ima i državljana Srbije.

– Nakon svih sprovedenih opservacija, utvrđeno je da je Živković organizovao zločin preko svojih veza u Turskoj. Prilikom privođenja svih osumnjičenih, zaplenjeno je 11 lažnih ličnih karata, šest falsifikovanih pasoša i dva komada oružja koja su korišćena u likvidaciji – saopštila je turska policija, piše Informer.

Pre ovog hapšenja, operativna saznanja su i ranije potvrđivala da Živković i Zvicer stoje iza gotovo svih poslednjih ubistava ljudi koji se povezuju sa „škaljarcima“. Smatra se da su odgovorni za egzekucije Adisa Spahića i Damira Hodžića, kao i Mileta Radulovića Kapetana u okolini Spuža krajem 2020. godine. 

Sumnja se da su Živković i Zvicer bili umešani i u masakr u Atini u januaru 2020, kada su izrešetani „škaljarci“ Igor Dedović i Stevan Stamatović. Takođe se veruje da je Živković bio direktno umešan u ubistva Alana Kožara i Damira Hadžića iste godine na grčkom ostrvu Krf. Sasvim je izvesno da su Živković i Zvicer učestvovali i u likvidacijama „škaljaraca“ Gorana Vlaovića na Pagu, u avgustu, i Minje Šakovića u Budvi u junu…

Što se tiče Zdravka Perunovića, on se, pored Slobodana Kašćelana, Živkovića, Zvicera i još desetak „kavčana“, nalazi na optužnici zbog ubistva Nikole Stanišića 3. avgusta 2020. u Crnoj Gori. Tereti se da je sa još nekoliko saradnika oteo Stanišića i mučio ga kako bi im ovaj otkrio štekove oružja „škaljaraca“. Posle tri dana torture, ubili su ga u okolini Lovćena, prethodno mu dozvolivši da se pomoli.

U ovom trenutku, ipak, nije poznato ko je 8. septembra u Istanbulu bio direktni egzekutor i pucao u Vukotića s motora, dok je ovaj bio u autu sa trudnom suprugom Mašom i dvogodišnjom ćerkicom. Autom je u tom trenutku upravljao Vukotićev prijatelj E. K. iz Bijelog Polja, koji je ranije privođen zbog šverca 800 kilograma kokaina u Holandiji.

Nudio četiri miliona

U trenutku ubistva, za Vukotićem je na snazi bila poternica posle podizanja optužnice da je organizovao grupu sa ciljem da se likvidiraju Zvicer i Kašćelan, vođe „kavačkog klana“. Prema navodima te optužnice, za ubistva njih dvojice Vukotić je bio spreman da iskešira čak 4.000.000 evra!

Vukotić je verovao da su Zvicer i Kašćelan pre toga pokušali čak tri puta da ga likvidiraju. Osim toga, bio je ubeđen da su upravo njih dvojica odgovorni i za ubistvo njegovog oca Veselina Vukotića, koji je izrešetan u Dobroti 20. aprila 2019. godine.

Podsetimo, Živkovićev kum Veljko Belivuk bio je vođa Partizanove navijačke grupe „Principi“ i na čelu ogranka „kavačkog klana“ u Srbiji, a uhapšen je 4. februara zajedno sa desnom rukom Markom Miljkovićem Mesarom i još 28 saradnika. Terete se za najmanje sedam ubistava, a sumnja se da su pomagali Žući i Zviceru i u likvidacijama „škaljaraca“ u Grčkoj i Crnoj Gori. E. I.

Žuti: Moj kum Velja je humanitarac!

Radoje Živković je posle hapšenja kuma Veljka Belivuka u februaru prošle godine za bosanski portal „Provjereno“ optužio vlasti u Srbiji da su Velji Nevolji sve „namestili, jer nekome smeta jaka južna tribina na stadionu Partizana“.

– Belivuk ni mrava ne bi zgazio, on je u stvari jedan humanitarac, a ne vođa kriminalnog ganga! Jaka tribina i jak Partizan smetaju centrima moći u Srbiji. Vi novinari ste napravili takav mit o tom čoveku da je kasapin koji kida jezike i igra fudbal ljudskom glavom. Strašni ste. Koliko je samo usta hranio moj kum i koliko je humanitarnih akcija pokrenula tribina. Nadam da će izaći za šest-sedam meseci, pa da krene da tuži za sve medijske naslove bez dokaza – poručio je tada Žuti.

UDARNA VEST.rs



Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare