ODLOŽENO SUĐENJE ZA PLANIRANJE UBISTVA BELIVUKA I MILJKOVIĆA: Zbog smrti Jovana Vukotića ročište nije održano

U Višem sudu u Podgorici danas je odloženo suđenje optuženima za planiranje ubistva Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u januaru u Tivtu 2021. kao i pokušaj likvidacije u maju iste godine, Slobodana Kašćelana, jednog od vođa kavačkog klana u maju iste godine u Podgorici.

Optužnicom specijalnog državnog tužilaštva je predstavljeno da je Janko Vukadinović iz Podgorice i NN osoba, krajem 2019. godine, formirali kriminalnu organizaciju, čiji su članovi postali okrivljeni Radovan Stanišić iz Tivta, Mile Jovanović iz Nikšića, Almira Mujahodžić iz Podgorice, te Barani Momčilo Milić i Dušan Ivanović, prenose Vijesti.

Predsednica specijalnog veća sudija Nada Rabrenović kazala je da se ovaj sudski postupak spaja sa predmetom u kojem je optužen i sada pokojni Jovan Vukotić.

– Sudija je navela da sud treba da pribavi potvrdu o smrti, odnosno izvod iz matične knjige umrlih za Jovana Vukotića. Naredno suđenje zakazano za 9. oktobar 

Podsetili su, da je delovanje kriminalne organizacije je planirano na neodređeno vreme. Vukadinović je kao organizator, radi realizacije u vršenju neodređenog broja krivičnog dela ubistvo, teško ubistvo, za sebe odredio da vrbuje lica za pripadnike kriminalne organizacije.

U optužnici se navodi da su organizatori kriminalne grupe 22. januara 2021. godine u Tivtu planirali da likvidiraju Belivuka i Miljkovića dok se ukrcavaju na avion za Beograd.

Marija Raković, samostalna savetnica za odnose sa javnošću izjavila je “Vijestima” da je već ranije doneto rešenje da se predmet u kojem je prvookrivljeni Janko Vukadinović spoji sa predmetom u kojem su optuženi Jovan Vukotić, Jovan Mrvaljevića, koji je u pritvoru i Vladan Mijušković, iz Nikšića, koji je u bekstvu, optuženi za stvaranje kriminalne organizacije.

Specijalno državni tužilaštvo tereti Jovicu Vukotića da je formirao kriminalnu organizaciju radi likvidacije vođa kavačkog klana Slobodana Kašćelana i Radoja Zvicera.

Optužnicom je predstavljeno da je Vukotić u novembru i decembru 2020. godine u Crnoj Gori, tako što je putem tekstualnih poruka preko kriptovanih mobilnih telefona nudio četiri miliona eura, podstrekavao na ubistvo Slobodana Kašćelana i Radoja Zvicera.

Okrivljeni, sada već pokojni, Vukotić je, piše u optužnici, preko aplikacije SKY poslao Emilu Tuzoviću poruku “ako dvojicu derne, 4 će se dati”, te u nastavku komunikacije određuje da se radi o Zviceru i Kašćelanu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare