BRUTALNO UBISTVO ĐORĐA NA ČUKARICI: Osumnjičena Rada NE MOŽE da se brani na sudu, a evo i zašto

Veštak psihijatar je zaključio da Rada S. Jovanović (58), koja je optužena za teško ubistvo supruga Đorđa Jovanovića (74) u oktobru prošle godine u stanu na Čukarici, nije u stanju da učestvuje u sudskom postupku i da iznosi svoju odbranu.

Zaključak je donet posle pregleda osumnjičene i dostavljen Višem sudu u Beogradu.

Na pretresu veštak doktor Marija Panić objasnila je da Rada boluje od duševne bolesti, zbog koje joj propadaju saznajne psihičke funkcije.

„Ta bolest će vremenom da napreduje, bez obzira na psihijatrijsko lečenje, koje može samo da je uspori“, navela je doktor Panić i dodala:

„Kod optužene su registovani psihotični simptomi, koji mogu usled lečenja da se smanje i da se duševna bolest stavi pod kontrolu“.

I poremećaj sna koji ima, može se kontrolisati terapijom, ali je potrebno lečenje traje određeni vremenski period. Njoj se u toku noći simptomi bolesti pogoršavaju.

Doktorka Panić je kazala da je Rada Jovanović sada pod terapijom i smirenija je, ali da će njena bolest napredovati. Ona može samo da prisustvuje suđenju, ali ne i da učestvuje u njemu.

Inače optužena je juče dovedena na suđenje u Palatu pravde iz zatvorske bolnice, gde se nalazi od saslušanja u tužilaštvu nakon hapšenja.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare