Vesić: OBNOVA KAPELE SVETE PETKE I CRKVE RUŽICE 

Posetio sam danas sa svojim saradnicima crkvu Ružicu i razgovarao sa dragim prijateljem protom Vladimirom Vukašinovićem, napisao je na svom Fejsbuk profilu, član Predsedništva SNS i narodni poslanik te stranke, Goran Vesić

„Crkva Ružica je obnovljena odmah pošto je turska vojska predala ključeve Beogradske tvrđave 1867. godine. Narednih vek i po ova crkva deliće sudbinu Beograda i našeg naroda da bi danas bila jedna od najposećenih crkava. To se posebno odnosi na kapelu Svete Petke.

Jedna od poslednjih odluka koje sam doneo dok sam obavljao funkciju zamenika gradonačelnika Beograda bila je da se donira 12 miliona dinara za obnovu kapele Svete Petke. Za novu hidroizolaciju kao i instalacije kako bi se zaštitile freske od propadanja. Za sve nephodne radove biće nam poterebno više novca i zato smo danas direktorka Fondacije Gnezdo i ja razgovarali sa protom Vladimirom Vukašinovićem kako da organizujemo prikupljanje sredstava koja nedostaju.
Uspećemo. Prikupićemo novac i kapela Svete Petke biće obnovljena. Naravno, projekat obnove uradio je nadležni Zavod za zaštitu spomenika kulture.
I to je tako“.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare