UBIJENI U RAZMAKU OD 15 DANA! Razmotava se klupko ubistava „škaljaraca“! OTKRIVENA VEZA IZMEĐU VLAOVIĆA I VUKOTIĆA

Crnogorski istražitelji otkrili su da je Goran Vlaović (38), koji je ubijen u avgustu na hrvatskom ostrvu Pagu, zapravo bio desna ruka ubijenom Jovanu Vukotiću (42), šefu škaljarskog klana, koji je samo 15 dana kasnije izrešetan u Istanbulu!

Ubistvo Vlaovića, koga su bezbednosne službe označile kao „škaljarca“, bilo je iznenađenje za mnoge, jer se on nije eksponirao.

– Ispostavilo se da je imao važnu ulogu u škaljarskom klanu i da je bio visoko rangiran u hijerarhiji. Bio je čovek od poverenja Jovana Vukotića, praktično njegova desna ruka. Njegovim smaknućem poslata je jasna poruka Vukotiću da je on sledeći. Prema nekim mišljenjima, ubice su bile spremne i za mogućnost da Vukotić dođe na Vlaovićevu sahranu, te da ga tu likvidiraju. Verovatno je zbog toga sahrana Vlaovića i odlagana, pa kasnije obavljena u strogoj tajnosti – navodi naš izvor.

Da su Vlaović i Vukotić bili bliski saradnici, otkriveno je dešifrovanjem poruka sa aplikacije Skaj.

– Nađena je prepiska između njih dvojice, ali i komunikacija njihovih jataka. Presretnute poruke između Vlaovića i šefa klana datiraju iz februara 2021. Otkriveno je da je Vlaović zapravo bio logističar šverca kokaina. Sudeći po tajnoj komunikaciji, Vlaović je bio u Dubaiju u februaru prošle godine, odakle je planirao krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike u Evropu – kaže izvor crnogorskih medija:

– Da je Vlaović bio mozak „škaljaraca“, potvrdile su i prepiske s Vukotićem i ostalim „škaljarcima“ koji su bili angažovani za transport kokaina.

Mozak „škaljaraca“

Vlaović je likvidiran 25. avgusta oko šest ujutru, kad je s devojkom Draganom Banić, misicom iz Srbije, izašao iz kluba na Pagu. Za ubistvo je osumnjičen Kragujevčanin Duško T. (28), koji je odmah uhapšen. Vukotić je likvidiran 8. septembra u Istanbulu, a njegov ubica je uspeo da pobegne. Veruje se da je u pitanju profesionalac, kome to nije prvo ubistvo.

Zvicerove poruke sa Skaja 

Pokupio bi pola kocke i doneo pare

Istražitelji su otkrili i prepiske sa Skaja između Radoja Zvicera, vođe kavačkog klana, koji godinama ratuje sa „škaljaracima“, i njegovog saradnika Duška Roganovića. Kako navode Vijesti, navodno su se u tim porukama oni dogovarali o švercu kokaina.

– Nama zatvaraju grad prekosutra zbog korone na 10, 15 dana, Zmule bi sutra pokupio pola kocke i doneo pare, možemo li za sutra to iskombinovati – stoji u poruci koju je Roganović navodno poslao Zviceru. U drugim porukama Roganović, navodno, drugim „kavčanima“ daje upustva.

Duško Roganović je, podsetimo, u aprilu 2017. dignut u vazduh dok je bio za volanom „golfa“ i tom prilikom je ostao bez obe noge. U ratu klanova ostao je bez oca i braće.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare