„DOSADAŠNJE AKCIJE ĆE IM DELOVATI KAO DEČJA IGRA!“ Oglasio se Kadirov i zapretio: Neprijatelj će se uskoro suočiti sa najtežim posledicama, ZAPAMTITE OVE REČI! 

Lider Čečenije Ramzan Kadirov oglasio se na svom Telegram kanalu o novoj taktici „specijane operacije“ u Ukrajini nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin najavio delimičnu mobilizaciju i zapretio nuklearnim oružjem.

– Prelazimo na novu taktiku specijalne operacije protiv ukronacista. O svim detaljima sam razgovarao sa Magomedom Daudovim, šefom Operativnog štaba Republike Čečenije za sprovođenje operacije. Neprijatelj će se uskoro suočiti sa najtežim posledicama novog plana odmazde. Sve naše dosadašnje akcije će im sada izgledati kao dečja igra. Uskoro će ukrajinske snage biti veoma, veoma loše. Zapamtite ove reči – napisao je Kadirov na svom Telegram kanalu, prenosi Blic.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je danas proglasio delimičnu mobilizaciju.

Putin, koji se u sredu ujutru obratio naciji, rekao je na početku svog govora da Zapad „želi da uništi našu zemlju“ i da je „reč o odbrani Rusije i teritorije Donbasa“.

Delimična vojna mobilizacija je termin koji se koristi praktično u celom svetu, ali se u nekim aspektima može razlikovati od zemlje do zemlje.

U slučaju Rusije, baš kako je rekao Putin, delimična vojna mobilizacija znači da će rezervisti biti pozvani u vojsku. I taj proces počinje odmah.

U Rusiji je vojna služba i dalje zvanično obavezna i traje 12 meseci. Obavezna je za sve muške stanovnike između 18 i 27 godina. Za izbegavanje služenja vojnog roka predviđena je kazna zatvora do dve godine. Međutim, postoje različiti načini da se legalno izbegne služenje vojnog roka.

Po rečima ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua, Rusija ima ogromne mobilizacione resurse, tokom delimične mobilizacije biće pozvano 300.000 rezervista.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare