Šolak pokušao da trguje “Zvezdama granda”, pa ostao praznih šaka: Potpuni HAOS 

Spekuliše se da će muzičko takmičenje biti emitovano na televiziji Pink

Nakon što je obustavljeno snimanje emisija „Zvezde Granda”, mediji uveliko spekulišu o mogućim razlozima, kao i o eventualnom prelasku jedne od najgledanijih emisija na ružičastu televiziju.

Naime, kako saznaje Objektiv, ugovor između TV Prva i vlasnika kablovskog operatera SBB traje do kraja oktobra, pri čemu je „Grand” potraživao dodatnih pola mliona evra za produžetak, što nije dobio, te se sada našao u bezizlaznoj situaciji.

PROBLEMI

Iako mnogi smatraju da su pregovori vođeni između organizacionog direktora „Granda” Saše Popovića i vlasnika TV Prva, istina je da je sa Srđanom Milovanovićem razgovor vodio niko drugi do Dragan Šolak, vlasnik „Junajted grupe”, u sklopu koje se nalazi kablovski operater SBB.

Prva, a pošto mu ugovor ističe krajem oktobra, rešio je da za produžetak traži Srđanu dodatnih pola miliona evra – priča dobro obavešten izvor za naš list i dodaje:

– Šolak je mislio da će Milovanović pristati na keca da produži ugovor budući da se radi o najgledanijoj emisiji, međutim, moša! Srđan nije pristao, a Šolak se našao u pat-poziciji jer mu ugovor traje do oktobra, što znači, prvo – da ne može da krene sa emitovanjem emisija na Prvoj, drugo – ne može da pređe ni na jednu drugu televiziju (do kraja oktobra) zbog obaveznosti ugovora i treće – oni praktično, čak i ako nađu TV operatera preko kog će se emitovati, ne mogu da počnu sa snimanjima misija pre početka novembra .

PAT-POZICIJA

Na osnovu izjave izvora može se uočiti da Šolak uopšte nije razmišljao o mogućim posledicama, a i o pitanju opstanka „Granda” ukoliko prilikom razgovora bude naišao na negativan odgovor vlasnika TV Prva, već se isključivo vodio logikom brzopletog profiterstva, koja je, zbog lošeg vođenja poslovne politike, saterala u ćorsokak.

Opstanak „Granda” sada se nalazi pod znakom pitanja, a da bi se iščupali iz nezavidne situacije u kojoj su se našli, postoji jedino logično rešenje: povratak na ružičastu televiziju.

– Znate i sami da odnosi između Saše Popovića i Željka Mitrovića nisu baš najsjajniji. Pink je devedesetih doveo „Grand” do samog vrha estrade, a kada su osvojili region, Brena i Saša su navodno počeli da pregovaraju sa drugim emiterima, i to Mitroviću iza leđa.

Kada je Željko to saznao, dao je šut-kartu i Breni i Saši .

– Sada su vlasnici „Granda” došli u takvu poziciju da su u prilici da pristanu na bilo koju sumu novca, i to samo da bi se emitovali. U tom slučaju Željko može da ih prihvati, ali zasigurno neće ponuditi, niti dati ni približnu cifru koju je „Grand” dobijao od TV Prve, što je i logično. Generalno, Šolak se zaista nalazi u problemu, jer on više nigde ne može da dobije novac koji je dobijao, niti će mu ga iko više dati

JEDINI IZLAZ

O prelasku emisije „Zvezde Granda” na ružičastu televiziju svi spekulišu, a glavni akteri pametno ćute.

Ekipa Objektiva pokušala je da stupi u kontakt sa vlasnikom „Pink medija grupe” Željkom Mitrovićem, kako bismo saznali koje su šanse da jedno od najgledanijih muzičkih takmičenja ponovo osvane na ružičastoj televiziji, međutim, nismo dobili nikakav odgovor do zaključenja ovog broja.

– Druga, ali ne baš tako bajna solucija je da se „Grand” preseli na Hepi televiziju, međutim, za takvo nešto šanse su ravne minimumu, budući da za emitovanje emisija od Peconija Šolak ne bi mogao da izvuče cifru ni upola manju od one koje je dobijao od TV Prva. Razlog je jednostavan, Hepi televizija nema toliko veliki udeo u šeru da bi mogao finansijski da isprati potraživanja „Granda” 

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare