PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA LIKVIDACIJU VOĐE HANTERSA: Ubica u bekstvu i dalje!

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv tri okrivljena da su kao saizvršioci na podmukao način 19. marta ove godine oko 15 časova u Obrenovcu ubili Branislava Penčića.

Za krivično delo Teško ubistvo optuženi su Damir P. (26) koji se nalazi u bekstvu, Šain U. (52) i Igor B. (44). 

Damir P. se tereti i za krivično delo Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja, a Šain U. i za Falsifikovanje isprave.

Optužnica je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrdjivanju. 

Tužilaštvo je predložilo sudu da se Damiru P. sudi u odsustvu, kao i da drugoj dvojici optuženih produži pritvor. 

Damir P. je optužen da je ubio Branislava Penčića iz oružja koje je neovlašćeno nosio, dok su mu Šain U. i Igor B. u tome bitno pomogli.

Nakon što su prethodnih dana osmatrali kretanje oštećenog, Damir P. i Šain U. su ga sačekali na parkingu na kojem inače parkira svoje vozilo.

Pošto je izašao iz automobila, Damir P. je iz pištolja sa prigušivačem ispalio više hitaca u pravcu grudnog koša Penčića, usled kojih je prevežen u Urgentni centar gde je preminuo.

Damir P. se potom vratio u vozilo u kojem ga je čekao Šain U, a potom su se našli sa Igorom B, koji je Damira P. odvezao do autobuske stanice u Beogradu.

Šain U. se sam odvezao do autobuske stanice u Beogradu gde je ušao u autobus koji ide za Suboticu.

Kod njega su prilikom hapšenja policijski službenici pronašli falsifikovana dokumenta Republike Hrvatske.

Podsetimo, prema nezvaničnim saznanjima, hrvatski državljanin Damir P. (26), za kojim je izdata poternica zbog ubistva Branislava Penčića u Obrenovcu, krije se u Bosni i Hercegovini.

Branislav Penčić je do 2013. bio vođa Partizanove navijačke grupe „Hed hanters“, a likvidiran je u martu sa 30 metara razdaljine iz pištolja s prigušivačem i to naočigled supruge.

Ubistvo se desilo 19. marta, oko 15 časova. Tada je Penčić parkirao svoj hjundai tukson ispred zgrade gde živi. On i njegova žena uzeli su kese iz pomenutog vozila i krenuli peške ka drugim kolima reno klio. U tom trenutku Damir P. s fantomkom je iskočio iz jednog ulaza i sa daljine od tridesetak metara ispalio rafal u Penčića. Ceo ovaj zločin zabeležile su i sigurnosne kamere.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare