Na udaru i njihove PORODICE! Proširena istraga protiv Belivuka i Miljkovića: KRVAVIM parama se bogatili 

Veljko Belivuk (37), zvani Velja Nevolja, i Marko Miljković Mare (36), vođe kriminalnog klana kojima se na teret stavljaju teška ubistva, negirali su na saslušanju u sredu u Specijalnom tužilaštvu da su učestvovali u pranju para.

Krivicu je porekla i Belivukova supruga Bojana. Tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu proširilo je 1. septembra istragu prema Belivuku, Miljkoviću i Bojani Belivuk.

Udarne vesti

– Osumnjičeni se terete da su novcem koji je proistekao iz krivičnih dela i kriminalne delatnosti kupovali veći broj luksuznih automobila i drugih pokretnih stvari, kao i katastarske parcele u Beogradu, u najvećem broju situacija na ime trećih lica, i tako pokušali da prikriju da novac potiče iz kriminalne delatnosti – saopštio je TOK.

OTIMALI OD INVESTITORA

Istraga je inače pokrenuta 9. decembra prošle godine. Naredba se odnosila na Belivuka, Miljkovića i Filipa Ivanovskog Filu, njihove supruge i Miljkovićevu taštu.

Istraga, pokrenuta paralelno sa istraživanjem zločina pripadnika klana, došla je do podataka da su pored kuća na Zvezdari, Belivuk i Miljković, navodno, na teritoriji Pančeva vlasnici desetak luksuznih stanova, koje su „na silu” uzeli od investitora. Neki od stanova su nekoliko puta menjali vlasnike, ali se na kraju došlo do Belivuka ili Miljkovića. Oni su prijavili da su imali mesečne prihode, ali te brojke su potpuno nesrazmerne u odnosu na ono što poseduju.

ŠILEROVA NA ZVEZDARI

Ovo se posebno odnosi na kuće u Čačanskoj ulici na Zvezdari, sazidane jedna pored druge po ugledu na nekadašnju „Šilerovu” „zemunskog klana”.

Miljkovićeva kuća je završena pre hapšenja u februaru 2021. godine i u njoj je živeo sa suprugom i dvoje dece, dok je Belivukova bila u završnoj fazi. Postoje indicije da je izgradnja nekih zgrada na Zvezdari finansirana od novca zarađenog trgovinom narkoticima. Prema nezvaničnim informacijama, navodno je u okviru finansijske istrage češljano i sve što ima veze sa Zlatiborom, ali i Novim Sadom.

HTEO DA GRADI TVRĐAVU U VRČINU

Belivuk (36) je imao još jedan „štek” u okolini Beograda.

Vođa koljačkog klana pre sedam godina je, preko svoje supruge Bojane, kupio veliki plac u Vrčinu, na lokaciji idealnoj da napravi pravo utvrđenje.

Surovi mafijaš, koji je ruke okrvavio brojnim ubistvima, pazario je ovaj plac verovatno u dogovoru sa svojim ubijenim pajtašem Aleksandrom Stankovićem – Saletom Mutavim, pošto se nedaleko od ovog placa nalazi imanje na kome je Saletov otac ranije čuvao ovce. Veljin plac nalazi se na jednom brdu u Vrčinu, a sa njega se pruža lep poled na Avalu, ceo Vrčin, Kumodraž i auto-put Beograd–Niš. Nije ga lako pronaći, a do njega se stiže strmim ulicama. Plac se nalazi u jednoj manjoj asfaltiranoj ulici, u kojoj je nekoliko novosagrađenih kuća.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare