POLICIJA ODBILA ŽALBU EVROPRAJDA! Miletić: Idemo na Upravni sud

Policija je odbila žalbu koju su organizatori Evroprajda u Beogradu u utorak podneli povodom zabrane predložene rute za šetnju u okviru Evroprajda koja je planirana za subotu, 17. septembar.

„Nismo iznenađeni ovakvom odlukom policije, ali ovo je samo još jedan razlog u nizu zbog kog kažem da ćemo u subotu, 17. septembra u 17 sati šetati za svoja osnovna ljudska prava. Šetaćemo za ljubav, slobodu i solidarnost. Sledeći korak koji nas očekuje jeste da ćemo se na ovu odluku policije žaliti Upravnom sudu, koji ima zakonsku obavezu da odluči o našoj žalbi pre održavanja šetnje“, rekao je koordinator Evroprajda Goran Miletić, prenosi Kurir.

Miletić je podsetio i da već postoje četiri presude Ustavnog suda Srbije koje jasno kažu da je zabrana Prajda protivustavna.

„Takođe, slična je i praksa Evropskog suda za ljudska prava koja nalaže da država nema pravo da Prajd zabrani iz bezbednosnih razloga, već je dužna da obezbedi dovoljan broj policajaca i okupljenima garantuje bezbednost. Zbog svega ovoga i kratkih rokova, očekujemo da Upravni sud donese odluku u roku od 24 sata od prijema naše tužbe“, naglašava Miletić.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare