NAJMLAĐA ŽRTVA MIŠE KONJA IMALA SAMO 13 GODINA: Osumnjičenom za silovanje maloletnica određen PRITVOR

Miloš Đukić u policiji i tužilaštvu kukao da je bolestan i da mu opet pakuju jer je već jednom dokazao da nije seksualni manijak.

Bivši vlasnik konjičkog kluba, trener jahanja i filmski kaskader Miloš Đukić (68), poznat kao Miša konj, juče se branio ćutanjem na saslušanjuu Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, koje ga tereti da je od 2010. do 2021. izvršio silovanje, zatim silovanje u pokušaju, polno uznemiravanje i četiri krivična dela nedozvoljene polne radnje.

Đukić se, kako saznajemo, žalio u policiji, a potom i u tužilaštvu da je veoma bolestan i da mu sve to neko pakuje. Njemu je juče određen pritvor da ne bi uticao na svedoke i da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Đukića je dosad prijavilo sedam polaznica njegove škole jahanja, od kojih je pet bilo maloletno u vreme izvršenja krivičnog dela, a sumnja se da će se javiti još devojaka koje su doživele torturu i pretrpele traumu za čitav život, kao i ovih sedam najhrabrijih.

Prema optužbi, Miša konj je u periodu od 2013. do 2015. seksualno na treninzima u konjičkom klubu, uznemiravao dve devojčice koje su tada imale po samo 13 godina.

Advokat Ana Petričević kaže da Đukiću preti ozbiljna zatvorska kazna ukoliko se dokaže njegova krivica jer je samo za silovanje maloletnika zaprećena kazna od pet do 15 godina zatvora, dok bi objedinjena maksimalna kazna u njegovom slučaju mogla da bude 20 godina.

– Za pokušaj silovanja se kažnjava kao i za dovršeno krivično delo jer zakonik zabranjuje ublažavanje kazne kod ovog dela. Kaznom zatvora do tri godine ili novčanom kaznom kažnjava se za osnovni oblik dela nedozvoljene polne radnje, dok za teži oblik istog dela, kad je ono učinjeno prema detetu, ili zloupotrebom položaja preti kazna od šest meseci do pet godina. Za osnovni oblik polnog uznemiravanja propisana je kazna do šest meseci zatvora i novčana, a ukoliko je to delo učinjeno prema maloletnom licu, učiniocu preti zatvor od tri meseca do tri godine – objasnila je Petričević.

Đukićev advokat Vilijam Paspalovski, s druge strane, tvrdi da istražni organi nemaju nijedan dokaz protiv osumnjičenog, te da mu je određen pritvor samo na osnovu krivične prijave devojaka koje su progovorile tek posle više od deset godina od navodnog napastvovanja.

 Kako uopšte sada moj klijent može da zna gde je bio na dan kad su devojke navele da ih je uznemiravao, silovao ili šta već? Niko toga ne bi mogao da se seti? Mnogo nejasnoća ima u njihovim iskazima, a nemaju dokaze. S druge strane, Miloš tvrdi da one ne govore istinu. On je strašno lošeg zdravlja posle operacije aneurizme na dijafragmi. Šećeraš je i ima otvoreno ranu na peti, otežano se kreće – rekao je advokat Paspalovski, koji je javnosti postao poznat kao branilac Mališe Jevtovića, osuđenog na 40 godina zatvora zbog monstruoznog silovanja i ubistva trogodišnje Katarine Janković 2005.

Treneru jahanja se u protekloj deceniji sudilo u Osnovnom sudu u Mladenovcu za seksualno zlostavljanje dve devojčice. I tada je bio u pritvoru mesec dana. Njihove porodice sada s istupanjem novih žrtava trenera jahanja opet preživljavaju pakao, zgrožene onim što je radio njihovoj deci, ali za šta nije osuđen.

– Vođen je jedan sudski postupak u Mladenovcu zbog nedozvoljenih polnih radnji nad dve maloletnice. Završen je oslobađajućom presudom, u nedostatku dokaza. Sad sam se sledila jer nakon toliko godina opet proživljavamo pakao, nakon saznanja da je trener jahanja silovao i zlostavljao još devojčica. Moja ćerka je sa 14. godina doživela pipkanje i hvatanje po intimnim delovima tela od tog idiota, koji je s njenim ocem sedeo, jeo i pio – rekla je majka Đukićeve žrtve.

Žrtvi govorio da izmišlja

M. G., sadašnja vlasnica škole jahanja, koja je nekada bila Đukićeva, a koja je i inicirala prijavu protiv njega, tvrdi da je porodica trenera izbacila iz kuće davnih dana jer je prek i agresivan, dok majka njegove žrtve tvrdi da su za njega na suđenju lagale žena i ćerka.

– Žena i ćerka su lažno svedočile na sudu, braneći ga, a on se mojoj ćerki, koju je napastvovao, tada obratio: „Ajde, nemoj da izmišljaš“ – prepričala je majka Đukićeve žrtve.

Sramno se obraćao deci

Jedna od polaznica škole reporterima Republike ispričala je da je uhapšeni Miloš Đukić devojčicama, dok su bile na konju, dovikivao: „To, to, tako jaši, mala“, “ Jaši, srećo, izdigni guzu, osećaj konja napred, kao da si na sedmom nebu“, te da je polaznice škole jahanja nasamo pokušavao da privoli na intimni odnos.

– Kad bi ostao sam s mladim devojkama, govorio bi im, oblizujući usne i držeći se za polni organ preko pantalona: „Jahačice moja pohotna, uživao sam da te gledam dok jašeš. Dođi da te mazim“ – ispričala je naša sagovornica.

Vasić: Neka ga obese ako je kriv

Glumac Milan Vasić poznaje Miloša Đukića dugi niz godina i zatečen je vestima o njegovom predatorstvu. Kaže da mu, iako je išao u njegov konjički klub i provodio vreme s njim, nije bilo poznato da je napadao devojke, a ističe da je šokiran onim što je čuo sada o njemu.

– Neću ga žaliti, neka ga obese ako je kriv – poručio je Vasić.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare