JEDAN PARTIZAN, DVA PREDSEDNIKA! Vučelić i Ostoja proglasili pobede, šta će se desiti na kraju?!

Dosadašnji predsednik Jugoslovenskog sportskog društva Partizan Milorad Vučelić proglasio je pobedu na Izbornoj Skupštini, ali je isto učinio i njegov protivkandidat Ostoja Mijailović, piše Kurir.

Mijailović, predsednik košarkaškog kluba Partizan, napustio je sednicu, optuživši generalnog direktora direktora FK Partizan Miloša Vazuru da ne dozvoljava svim članovima da prisustvuju sednici.

Mijailović je otišao sa 52 od ukupno 86 delegata.

Nakon što je napustio sednicu na stadionu, Mijailović se sa svojim pristalicama preselio u teniski klub, gde su održali paralelnu skupštinu, na kojoj je sa 52 glasa izabran za predsednika JSD Partizan!

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović, koji je ujedno na jednoj od dve sednice SD Partizan koja se odigrala tokom dana, izabran glasovima većine delegata za predsednika tog tela, a nakon sednice je dao svoj sud i pozdravio buduće članove Upravnog odbora.

– Ne znam čega se plaše, mi ne želimo ništa od fudbala. Ljudi, pet i po godina nije bilo sednice, niti je usvojen izveštaj. Mandat mu je istekao 2019. godine. Želim da se zahvalim crno-beloj javnosti što mi veruje da zajedno razvijamo klubove. Oni bi gasili klubove, uzimali bi glasove. Moram da prenesem pozdrave Marka Nikolića. On je neko ko je zaslužio da predstavlja fudbalski klub u našem društvu. Želeo je da se kroz ovu funkciju uključi u radu, on je doneo poslednju titulu fudbalerima. Željko Obradović je u Španiji, ja sam se zbog ove Skupštine vratio u Beograd.

Na konstataciju da će vrlo verovatno sve ovo otići na sud i da će na taj način haos biti nastavljen, rekao je mu nije jasno zašto se sve krije od medija.

– Mi smo fizički sprečeni da uđemo na klub, ulazak je bio selektivni, nije nam dozvoljeno da uđemo od strane privatnog obezbeđenja Miloša Vazure. Mi smo bili prinuđeni da promenimo prostorije. Ovde se nalazi velika većina, radili smo po Statutu. Javnost mora da zna da nikada nama ne bi bio omogućen ulazak u te prostorije. Ovo je model koji je bio 2016. godine. Zašto se oni kriju od medija, zašto ne dođu da se prebroje svi – zaključio je Mijailović, prenosi Telegraf.

Mijailović je naglasio da je sve bilo po zakonu.

– Nema šta da pređu, klubovi su ovde glasali pred očima javnosti, pred kamerama, svi su se predstavili, potpisali, stavili pečat svojih klubova, dakle ne postoji više spor. Imamo komisiju koja će verifikovati zapisnik, imamo sva tela. Radili smo po zakazanom dnevnom redu i ni njega nismo menjali. Dakle samo smo promenili prostorije pošto smo bili sprečeni da uđemo u prostorije gde je zakazan skup. I tu ne postoji niti jedan drugi problem, osim fizičkog sprečavanja koje je sprovedeno na nama. Dve trećine klubova je došlo ovde i izabrali smo predsednika u skladu sa zakonom – kazao je Mijailović.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare