SLEDEĆA ZIMA BIĆE POLARNA! Vučić upozorava: Ako sam dobro razumeo Putina…

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da će predstojeća zima biti hladna, ali je upozorio da bi naredna mogla da bude mnogo teža.

Vučić se danas sastao sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, nakon čega su dvojica lidera imali zajedničku konferenciju za medije.

Vučić je upitan da protumači jutrošnji govor predsednika Rusije Vladimira Putina, koji je upozorio da Evropi i svet očekuje katastrofa. Pitanje je bilo kako to može da se odrazi na našu zemlju.

– Slušao sam deo Putinovog obraćanja, na ruskom jeziku, mislim da dobro razumem ruski jezik. Ja bih to definisao na sledeći način, ova zima će za sve nas biti veoma hladna. A ako ste pažljivo slušali, sledeća godina će biti polarna – rekao je Vučić i dodao:

– Plašim se da svi iščekuju poraz druge strane, a ne kompromis. A ako mislite da ćete lako da pobedite rusku vojsku, nama ostaje da se spremimo i za hladnu i za polarnu zimu. Jesen nam neće biti laka, a zima još teža, da nismo kupovali gas u maju, sada bi bila potpuna katastrofa – istakao je Vučić.

Prema njegovim rečima, najbolje bi bilo da se prekine rat i da jedna i druga strana teže kompromisnim rešenjima, ali, kako je rekao, ne misli da je to moguće da se desi.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare