Ko je naručio ubistvo Luke Žižića na Novom Beogradu? Stefan optužen za likvidaciju, a motiv pod velom tajne

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Stefana M. (23) iz Kraljeva, zbog sumnje da je 28.aprila ove godine u ugostiteljskom objektu “Ritual caffe” na Novom Beogradu ,ubio vlasnika Luku Žižića.

Da li će se tokom suđenja otkriti motiv likvidacije, ali i njen naručilac ostaje da se vidi.

– Postoje saznanja da je Stefan unajmljen i plaćen za ubistvo vlasnika kafića. Veruje se da naručilac preko posrednika došao do ubice. Istraga je u toku- kaže sagovornik Telegrafa i dodaje da Stefan osumnjičen za još jednu likvidaciju u Srbiji.

Stefanu M. na teret se stavljaju tri krivična dela- teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava i izazivanje opšte opasnosti.

Optužnicom je obuhvaćen i Jovan U. (22) koji se tereti za krivično delo – pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, jer je omogućio skrivanje osumnjičenom Stefanu M.

Optužnica je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju. Tužilaštvo je predložilo sudu da Stefanu M. produži pritvor zbog opasnosti od bekstva, da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo i zbog uznemirenja javnosti, a Jovanu U. da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo.

„Mogu li do toaleta“

Sumnja se da je Stefan M. 28. aprila oko 18:50 sati na podmukao način lišio života Luku Žižića koji je tom prilikom sedeo u svom lokalu sa prijateljima, ne očekujući napad. Osumnjičeni je ušao u lokal, obučen u radnički kombinezon, sa hirurškom maskom na licu, kačketom na glavi i sa tamnim rukavicama, a potom je učtivo pitao svedoka V.Ž. koji je bio u šanku, inače brata Luke Žižića da li može da ode do toaleta, što mu je on dozvolio.

U toaletu se osumnjičeni zadržao 30-60 sekundi, nakon čega je napustio objekat, ali se u isti vratio nakon nepuna 2 minuta i prišao stolu za kojim je sedeo Luka  sa prijateljima, te je u njega ispalio najmanje 7 hitaca iz pištolja marke “Crvena zastava”, koji je nosio bez dozvole.

Naneo mu je povrede glave, vrata i trupa, odnosno grudnog koša i desne natkolenice. Uspeo je da pobegne sa lica mesta. Uhapšen je 5. maja u kući u naselju Grdelica u Kraljevu, koje skrovište mu je obezbedio drugooptuženi Jovan U, koji je lišen slobode 13. maja ove godine.

Podsećamo, da su se oba osumnjičena na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu.

“Da imam nekog dušmanina od ovoga bi zalegao”.

Iz iskaza svedoka saslušanih u istrazi proizlazi da je Luka Žižić odmah posumnjao u Stefana M. koji je ušao u lokal maskiran u radnika. Luka je najpre svog brata, koji je osumnjičenom dozvolio da koristi toalet, pitao zašto pušta ljude s ulice u toalet kafića, a potom je za stolom prijateljima rekao “da imam nekog dušmanina od ovoga bi zalegao”.

Njegovi prijatleji su takođe komentarisali da im je taj mladić sumnjiv iz nekog razloga.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare