NEĆEMO ISPORUČIVATI GAS, NAFTU, NIŠTA! Putin besno zagrmeo: Smrznućete se kao vučji rep

-Ako se nametnu ograničenja cena na ruski izvoz nafte i gasa, Zapad će se smrznuti poput vučjeg repa u ruskoj bajci, zapretio je Putin na ekonomskom forumu u Vladivostoku, prenosi Rojters.

Putin je rekao da su evropski pozivi na ograničenje cene ruskog gasa „glupi“ i da će dovesti do viših globalnih cena i ekonomskih problema u Evropi, piše Kurir.

Podsećamo, članice G7 već su najavile svoje planove za nametanje gornje granice izvoza ruske nafte u potezu koji bi takođe mogao da limitira rusku sposobnost da obezbedi tankere iz zemalja van G7.

Rusija bi odustala od svojih ugovora o snabedavnju – ako Zapad nastavi sa svojim planovima.

-Hoće li biti političkih odluka koje su u suprotnosti sa ugovorima? Da, nećemo ih ispuniti. Nećemo isporučivati ništa što je u suprotnosti našim interesima, zapretio je Putin.

-Nećemo isporučivati gas, naftu, ugalj, lož ulje – nećemo isporučivati ništa!, izjavio je.

Rusija je drugi najveći svetski izvoznik nafte nakon Saudijske Arabije. Evropa je dosad uvozila oko 40 odsto gasa i 30 odsto nafte iz Rusije.

Putin je rekao da su Nemačka i zapadne zemlje same krive što gasovod Severni tok 1 nije u funkciji, kao i da su Ukrajina i Poljska same odlučile da isključe ostale gasne rute u Evropu.

Evropa se suočava sa zimskom krizom goriva i naglim povećanjem računa za energiju nakon što je Gasprom u potpunosti obustavio isporuku gasa kroz Severni tok 1.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare