Pilčević osumnjičen za ubistvo člana “škaljarskog klana”: Evo šta ima zajedničko sa Markom Miljkovićem

Milić Šaković je važio za visokopozicioniranog „škaljarca” i vođu podgoričkog ogranka klana

Beograđanin Luka Pilčević (22) osumnjičen je da je 17. juna u Budvi ubio Milića Minju Šakovića (35), koji je važio za visokopozicioniranog pripadnika škaljarskog kriminalnog klana. Pilčević nije dostupan crnogorskom pravosuđu i za njim je raspisana poternica. Prema fotografijama na društvenim mrežama, Pilčevićevu levu mišicu „krasi” tetovaža oka, prenosi Objektiv.

Veoma sličnu, takođe na levoj ruci i na gotovo istom mestu, ima Marko Mare Miljković (36), koji je osumnjičen da je sa Veljkom Belivukom – Veljom Nevoljom (36) vođa kriminalnog klana kojem je u toku pripremno ročište pred Specijalnim sudom zbog brojnih krivičnih dela, među kojima su i teška ubistva. Pomagač u ubistvu Šakovića takođe je državljanin Srbije – Dušan Tanasković (28) iz Kragujevca, koji je u Hrvatskoj uhapšen pod sumnjom da je 25. avgusta na Pagu ubio Gorana Gora Vlaovića (38), rodom iz Herceg Novog. Vlaović je takođe bio označen kao pripadnik škaljarskog kriminalnog klana.

ODRANIJE POZNATI POLICIJI

Kako je u petak saopšteno na konferenciji za medije Uprave policije Crne Gore i Višeg državnog tužilaštva, nakon ubistva Šakovića prikupljena su obaveštenja od građana i sprovedena brojna veštačenja, što je na kraju dovelo do obezbeđivanja dokaza protiv dvojice osumnjičenih i podnošenja krivične prijave protiv njih. Obojica su, i Pilčević i Tanasković, kako je rečeno, odranije poznati policijama drugih država. Tanasković je, prema navodima policije, koristeći falsifikovana dokumenta, iznajmio stan u kojem je boravio Pilčević, a evidentirano je i kada je ušao u Crnu Goru, kao i kada je iz nje izašao.

Ubistvo Šakovića je, kako je potvrđeno tokom konferencije, nastavak obračuna kriminalnih grupa, a policija raspolaže operativnim saznanjima ko su eventualni pomagači u ubistvu.

OSTAO BEZ BLINDE

Podsetimo, Milić Šaković je važio za visokopozicioniranog „škaljarca” i vođu podgoričkog ogranka klana. Poslednjih godina u nekoliko navrata je bio na meti ubica. Bio je veoma oprezan – retko je izlazio iz kuće, koristio blindirani automobil i kretao se u pratnji obezbeđenja. Upravo bez takvog vozila ostao je 15. decembra 2020. godine, kada su mu lažni kupci ukrali „audi”. Taj slučaj je bio u rukama Specijalnog tužilaštva zbog sumnje da su Šakovića i tada nameravali da ubiju. Beogradska policija između ostalog je sumnjala da je Šaković bio umešan u ubistvo Aleksandra Stankovića – Saleta Mutavog 13. oktobra 2016. godine u Beogradu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare