PAHOR O KOSOVU: Uvek sam u Prišitni govorio da mora da bude ispunjena obaveza o stvaranju ZSO

Predsednik Slovenije Borut Pahor rekao je danas da će njegova poruka tokom predstojeće posete Prištini biti da dijalogom treba resiti preostala aktuelna pitanja u septembru i oktobru, kao i da je nedavno postignuti dogovor oko dokumenata dokaz da je to moguće uz političku volju.

Posle „Otvorenog Balkana“ i dolaska lidera Albanije Edija Rame, Severne Makedonije Dmitra Kovačevskog, Crne Gore Dritana Abazovića, kao i predsedavajućeg Veća ministara BiH Zorana Tegeltije, u Beograd je danas stigao i predsednik Slovenije Borut Pahor.

„Šta ću reći u Prišitni. Da dijalog mora da bude dinamičniji, da ima suvise nepoverenja, i da osim Beograda i Prištine ta komplikovana pitanja niko ne može da reši, a da njihovo izbegavanje ne vodi nigde“, rekao je Pahor, piše Alo.

Istakao je i da sporazumi koji su potpisani moraju da se implementiraju i da je uvek u Prišitni govorio da mora da bude ispunjena obaveza o stvaranju ZSO.

Pahor je podsetio da je kao veliki prijatelj Beograda i Prištitne pokrenuo inicijatvu da se pokrene dijalog, da se dijalog pokrenuo, ali da nije doslo do resenja koja bi svi zeleli, kao i da ga brine što poverenje u međuvremenu smanjeno.

On je zahvalio Vučiću i obema stranama što su do neke mere rasteretile, kako je rekao, veliko nagomilavanje nepoverenja što se tiče tablica i drugih pitanja.

Vučić je uz ovaj odgovor svog slovenačkog kolege, dodao da problemi sa Prištinom tek predstoje oko tablica i formiranje ZSO, ali da očekuje da će će uz podršku Pahora ti problemi biti rešavani na miran nacin.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare