DOBRO IM IDE, SVI ČEKAJU U REDU! Vučić o Kurtijevim merama za promenu tablica!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da je samo dvoje građana prihvatilo da promeni tablice.

Vučić se sastao sa predsednikom Slovenije Borutom Pahorom, u okviru priprema za predstojeći samit Brdo-Brioni.

Posle sastanka Vučić i Pahor su se obratili medijima, a šef srpske države je upitan o registarskim oznakama i promeni tablica za Srbe na Kosovu.

– Što se tiče razgovora sa Prištinom, problemi tek predstoje oko tablica, mnogo drugih problema oko formiranja ZSO, biće problema. A oko sankcija – zanimljivo mi je kako svi žele da se Srbija pridružuje sankcijama. Još nad niko nije obavestio da smo pred članstvom u EU, a ne znam da li planiraju da nas obaveste. Stavite se u našu poziciju – rekao je predsednik Srbije i dodao:

– Kako da objasnim narodu da uvodimo sankcije protiv Rusije a ne protiv Slovenije? Rusija nije prekršila teritorijalni integritet Srbije, a Slovenija jeste. Kako to da objasnim? Molim vas da dobro razmislite šta je realno, a mi i dalje imamo velika neslaganja po pitanju statusa Kosova, a imamo nedvosmisleno pravo po pitanju međunarodnog prava, kao i rezolucija UN. Imaćemo problema, ali se nadam da ćemo uz podršku, između ostalog i Boruta Pahora, da ih prevazilazimo – zaključio je Vučić, piše Republika.

Na pitanje koliko je građana na severu KiM promenilo registarske tablice, Vučić je odgovorio:

– Jutros u 9 sati sam dobio informaciju da je dvoje građana prihvatilo da promeni tablice, tako da im dobro ide. Očigledno svi čekaju u redu da podrže te Kurtijeve ideje, možda ja grešim, možda on poznaje bolje naš narod nego ja – poručio je Vučić.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare