OČI U OČI: Lalić prvi put pred Belivukom i Miljkovićem kao svedok- saradnik! Pred Specijalnim sudom biće OPSADNO STANJE!

Srđan Lalić, zvani „nasmejani koljač“, koji je s Veljkom Belivukom pozirao pored brutalno mučenog Gorana Veličkovića, u ponedeljak će se prvi put naći iza druge strane stakla u sudnici pošto je između dva ročišta posao svedok-saradnik

Srđan Lalić, poznat u javnosti po nadimku „nasmejani koljač“, posle objavljivanja fotografije na kojoj je sa Veljkom Belivukom pored brutalno mučenog Gorana Veličkovića Goksija, kog su kasnije, prema optužnici, ubili i samleli, u ponedeljak će se prvi put u sudnici kako saznaje kurir Specijalnog suda u Beogradu pojaviti kao svedok-saradnik.

Mere obezbeđenja

Lalić će, kao i druga dvojica svedoka-saradnika,Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević u sud biti doveden sa sigurne lokacije, u pratnji policije.

– Očekuje se da mere obezbeđenja u sudnici i oko suda budu neviđene. Trojica svedoka-saradnika neće sedeti u boksu za optužene, koji je zaštitnim staklom odvojen od sudnice. Oni će biti smešteni u samoj sudnici, u kojoj sede zamenik tužioca, sudsko veće, advokati, kao i oštećeni – kako će izgledati prvo dovođenje Srđana Lalića u sudnicu.

On napominje da će, ukoliko se čak Belivuk i Miljković jave za reč i požele da izađu za sudsku govornicu, oko njih će u svakom trenutku biti nekoliko zatvorskih i sudskih stražara.

– Koliko su kivni na pripadnike kriminalne grupe koji su sa njima učestvovali u najtežim zločinima, a onda odlučili da progovore i priznaju sve, pokazali su u sudnici pre nekoliko meseci. Tada su pri samom ulasku dobacivali Hrvatinu i Spasojeviću i, iako ih je delilo staklo, govorili im da su „pi**e“. Odluka Srđana Lalića da progovori sigurno im je najteže pala jer im je on od trojice koji su pristali na saradnju sa tužilaštvom bio najbliži – dodaje naš izvor.

Priznao zločine

Podsetimo, Lalić je na prethodnom suđenju priznao izvršenje svih krivičnih dela za koja se tereti, tj. pet ubistava po optužnici po kojoj je održano pripremno ročište.

– I na prethodnom suđenju, čim je izgovorio“priznajem izvršenje krivičnih dela“, odvojen je od ostalih optuženih. Još tada je bilo jasno da je spreman na saradnju, ne samo da prizna ono za šta mu se sudi već i da istražiteljima da informacije i dokaze o krivičnim delima koja još uvek nisu rasvetljena .

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare