DOBILI ADVOKATE PO SLUŽBENOJ DUŽNOSTI: Nikola Ristović otkazao punomoćje Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću 

Advokat Nikola Ristović otkazao je punomoćje Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću, koje je Tužilaštvo za organizovani kriminal optužilo za najteža krivična dela.

Belivuku i Miljkoviću su, posle povlačenja njihovog advokata, određeni branioci po službenoj dužnosti. Ova zamena, prema informacijama, neće dovesti do odlaganja nastavka pripremnog ročišta, koje je zakazano za ponedeljak, 5. septembra u Posebnom odeljenju Višeg suda u Beogradu, kako prenosi kurir.

Ristović je zastupao Belivuka i Miljkovića još od trenutka hapšenja 4. februara prošle godine. Bio je njihov branilac zajedno sa advokatom Dejanom Lazarevićem, koji je uhapšen aprila ove godine zbog sumnje da je deo kriminalne grupe Darka Šarića, kojeg je takođe branio u dva sudska procesa za trgovinu kokainom i pranje para.

Šarić se, inače, tereti da je organizovao trgovinu kokainom iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu, da je organizovao likvidaciju Milana Milovca, pokušao da ubije svedoka-saradnika Nebojšu Joksovića, ali i da je preduzimao postupke kojima bi ga diskreditovao ne bi li izgubio taj status.

– Posle hapšenja Lazarevića, u nebranom grožđu su se našli optuženi Belivuk, Miljković, kao i pojedini članovi njihove kriminalne grupe .Gotovo niko nije hteo da preuzme njihovu odbranu. Na kraju je Lazarevićeva sestra pristala da na izvesno vreme zameni brata, a onda je ceo predmet preuzeo Ristović.

Dok su Belivuk i Miljković bili šokirani i besni zbog hapšenja svog advokata, neki od njihovih takođe optuženih saradnika su slavili Lazarevićev „pad“.

– Optuženi Vlade Draganić od trenutka hapšenja je bio u depresiji. Nije hteo da izlazi iz ćelije, oslabio je 30 kilograma. Iz nekog razloga, on se totalno promenio kada je uhapšen Lazarević. Počeo je da jede, šeta .

Pripremno ročište je već nekoliko puta odlagano, kako bi optuženi Belivuk i Miljković angažovali nove advokate i kako bi se novi branioci upoznali sa predmetom.

Na prvom pripremnom ročištu, održanom u junu, optuženima je pročitana optužnica, koja ima više od 300 stranica. Miljkoviću i Belivuku u jednom trenutku čak je bilo razdvojeno suđenje od ostalih članova grupe, jer prvom nije došao advokat i tražio je odlaganje, dok je posle toga Belivuku pozlilo i izmeren mu je povišeni pritisak.Optuženi članovi Belivukove i Miljkovićeve ekipe: Nikola Spasojević, Bojan Hrvatin i

Srđan Lalić rešili su da pred sudom iznesu sve detalje o zločinima u kojima su učestvovali u zamenu za manju kaznu, o čemu su sa Tužililaštvom sklopili sporazume o dobijanju statusu svedoka-okrivljenog.

Optuženi za sedam ubistva

Belivuku, Miljkoviću i pripadnicima kriminalne grupe u ovom trenutku na teret se stavlja sedam ubistava. Reč je o otmici i likvidacijama Aleksandra Gligorijevića Pukija, Gorana Veličkovića Goksija, Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića i Milana LJepoje, a očekuje se odluka o spajanju optužnice i za likvidacije Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića. Sumnjiče se još i za trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare