UBIO SI MI BRATA! ČABA DER POKUŠAO DA UBIJE MARINKA MAGDU: Detalji DRAME u zatvoru u Segedinu! Reagovali stražari

Čaba Der, poznat i kao Nasmejani ubica, koji služi kaznu doživotnog zatovra, u zatvoru u Segedinu pokušao je da ubije Marinka Magdu, koji je takođe osuđen na najtežu kaznu, jer je ubeđen da je on 1993. godine ubio Čabinog brata.

Kako prenosi Blik.hu, incident se dogodio u ponedeljak u kaznionici Čilag, kada je Der, koji duboko veruje da je Magda, inače serijski ubica sa severa Vojvodine, presudio njegovom bratu koji je u trenutku smrti imao svega 19 godine, kroz prozor ćelije počeo da preti Marinku i navodno ga napao nožem.

Gurnuo ruku kroz otvor

– Kako je Čaba ispričao, kada su velike vrućine, u kaznionici je dozvoljeno da se otvori prozor na vratima ćelije, kako bi moglo da uđe više vazduha. Moj klijent je verovatno iskoristio ovo i kada su stražari izveli Magdu u šetnju po hodniku gurnuo ruku kroz otvor i zamahnuo ka njemu. Verujem da je koristio nož koji je dobio uz obrok, a u međuvremenu je vrištao: Platićeš za smrt mog brata – rekao je Derov advokat Kristijan Gulijaš:

– Protekle decenije nisu umanjile Čabinu želju za osvetom. On je čvrsto uveren da je Magda Marinko pucao u glavu njegovog brata, koji je pogubljen sa devetnaest godina. Više od toga, Čaba Der duboko prezire i osuđuje postupke Marinka Magde. Kako je sam rekao, prema njegovom ličnom kodeksu časti, nasilje nad ženama i decom nije dozvoljeno, a apsolutno je zabranjeno ubistvo – dodao je advokat.

Čabi Deru,koji je u Mađarskoj osuđen na doživotnu robiju u Mađarskoj zbog ubistva u Amsterdamu i Budimpešti, a u Srbiji na 40 godina zatvora zbog likvidacije Nebojše Markovića na Banovom brdu,ovo je treći napad na zatvorenika.

Nije prvi put

– Der je u decembru 2020. godine napao muškarca kom se sudilo zbog sumnje da je 2018. nožem izbo ženu, a potom u junu i drugog koji se sumnjiči da je ubio ženu 2013. On je tada preko advokata poručio da ne može da podnese muškarce koji uništavaju živote ženama i da želi da donira novac organizacijama za zaštitu žena – preneli su mediji.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare