EGZEKUTOR UNIŠTIO MOBILNI I DOKUMENTA PRED HAPŠENJE: Otkriveno kako su ubice prišle Vlaoviću na Pagu! Ko je visoki čovek?

Snimci brutalne likvidacije državljanina Crne Gore Gorana Vlaovića (38) trebalo bi da budu dragoceni materijal za tužilaštvo jer donose nekoliko vrlo zanimljivih detalja, otkrili su novinari Jutarnjeg lista.

Snimci sa video-kamera na kojima se jasno vidi brutalna egzekucija Crnogorca Gorana Vlaovića (38), zbog čega je uhapšen Kragujevčanin Duško Tanasković (28), otvorili su mnogo pitanja koja bi mogla da bace potpuno novo svetlo ubistva na Pagu!

Kako tvrde, Vlaovića je likvidirao levoruki ubica, koji se vratio na mesto zločina kako bi se uverio da je uspešno izvršio zadatak. To je bilo ključno, jer su ga očevici označili kao ubicu i zajedno sa obezbeđenjem ga predali policiji.

– Bio sam nekoliko metara od ulaza u klub „Noa” kada sam čuo da je opaljen hitac. U prvom trenutku to nisam znao, već kada sam video da su ljudi počeli da beže. Okrenuo sam se i video muškarca koji je ležao na zemlji i kojem su prišli da mu pruže pomoć. Viđao sam ubijenog čoveka u VIP delu kluba. Misica koja je bila sa njim prošla je nekoliko koraka ispred njega. Kasnije sam je video kako plače na klupi – prepričava jedan od očevidaca šta se dešavalo posle samog ubistva.

Od njega se saznaje i da je čovek koji je likvidirao žrtvu, navodno blisku škaljarskom kriminalnom klanu, pre nego što je uhapšen razbio mobilni telefon udarajući njime u kamen, a zatim počeo da uništava i svoje isprave.

– Ako je to tačno, onda se može pretpostaviti da je Tanasković znao da će se uništavanjem mobilnog telefona rešiti jednog od bitnih dokaza. Očigledno je znao da bi policija u njemu mogla svašta da otkrije, od toga ko mu je bio podrška u ovom zločinu do toga ko je naručio egzekuciju – tvrdi izvor Objektiva.

Još jedna misterija na koju se ukazuje jeste ko je visoki muškarac sa kojim je ubijeni Vlahović hodao pre ubistva, a kome se posle likvidacije gubi svaki trag. On je, nakon što je Vlaović pao pogođen, napravio nekoliko koraka, a onda, kada se okrenuo i video da leži, prvo trčećim korakom, pa trkom nestao iz kadra nadzornih kamera. Više se nije pojavljivao u kadru. Hrvatski mediji se pitaju da li je ovaj čovek pobegao zbog straha za vlastiti život.

Kako se saznaje od izvora bliskim istrazi u Hrvatskoj, jedan od pravaca istrage treba da otkrije kako su ubice stigle do Vlaovića.

– Neke od nezvaničnih informacija govore da je serija fotografija koje je objavila devojka ubijenog Vlaovića, manekenka Dragana Banić, na društvenim mrežama pomogla organizatorima likvidacije da lociraju metu. Ruku na srce, oni se nisu ni krili tokom boravka na Pagu. U klubovima su bili u VIP delovima, trošili su veliku količinu para i ludo se provodili – otkriva nam izvor iz Hrvatske, podsećajući nas da je Vlaović bio jako oprezan, da je samo jednom godišnje napuštao Crnu Goru i da se obično kretao u pratnji telohranitelja.

Istraga koja se vodi o ovom, po svemu sudeći naručenom i dobro planiranom ubistvu trebalo bi da otkrije i ko je u ime porodice Tanasković ponudio 100.000 evra na ime kaucije.

– Da li je to i bila cena Vlaovićeve egzekucije? Da li je te pare bio spreman da da naručilac ubistva, a da je predstavljeno da je reč o porodici? Postavlja se i pitanje kako je Tanasković uopšte ušao u Hrvatsku, kada postoji priča da je bio na crvenoj poternici koju su izdali Crnogorci zbog toga što se veruje da je umešan i u ubistvo Milića Šakovića u Budvi. Ne zna se ni gde je ni sa kojim papirima on ušao u Hrvatsku. Sve ovo su još otvorena, a vrlo važna pitanja, na koje bi istraga morala da da odgovor – tvrdi naš izvor blizak hrvatskoj policiji.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare