7 ZEMALJA ĆE POVUĆI PRIZNANJE O KOSOVU!

Predsednik se obraća iz zgrade Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu, a govoriće i o trenutnoj situaciji na Kosovu i Metohiji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je mandatar za sastav nove Vlade Srbije Ana Brnabić, te nastavio o ostalim važn pitanjima koja se tiču Srbiju. Kosovo je kao i godinama unazad jedna od najvažnijih tema, te se predsednik obratio javnosti:

– U ovom trenutku želim da vas obavestim da u mojoj fioci i onoj ministra spoljnih poslova nalazi se sedam dokumenata o povlačenju priznanja, traže to od svih mogućih, tako da smo i mi malo radili, pa smo taj broj sa 4 povećali na 7, kad bude trebalo, obelodanićemo. U mom sefu je sedam. Da niste pitali, ne bih vam ni rekao, naporan je to rad i teška borba. Samo da oni imaju u vidu da pratimo mi sve. Kad kažu da njihova svaka vrsta policije ima pravo da ide po Kosovu, lažu. Ne piše, da obavestim KFOR u briselskom sporazumu, da mogu da ubacuju albanske jedinice onoliko koliko hoće. Brzo da oni lepo pogledaju briselski sporazum još jedanput, Toliko sledeće nedelje videćete koliko oni ne podržavaju Rezoluciji 1244 – zaključio je predsednik Srbije, prenosi Kurir.

O izjavi Eskobara 

– Ne možemo da zaboravimo, ne mogu i ne želim da zaboravim da je Kosovo deo Republike Srbije. On predstavlja američku politiku, šta očekujete od njega? To nam govore 23 godine, to je njihova politika. Što se pravimo blesavi da ne znamo koja im je politika i da će da promene stav po pitanju Kosova? Promeniće se stav po pitanju ZSO, to je važan pomak. Nemam problem da razgovaramo o Otvorenom Balkanu. Oni misle da pripadaju Srbiji, mi mislimo da pripadaju Srbiji, zato imamo dijalog. Rekao je ono što je stav Amerike. Sve što smo mogli da ponudimo ponudili smo. Možemo da ponudimo ono što piše. Tablice ne možemo jer to ne piše nigde. Amerika neće da promeni politiku prema KiM. Očigledno da imamo problema u Prištini s datumom pregovora, ali to je i dalje pomak. Amerikanci razumeju da se mi s tim ne usaglašavamo, imamo dijalog jer nismo saglasni po pitanju pripadnosti naroda na KiM. Da opsujem majku nacija bi bila oduševljena, a time ne bismo dobili ništa. Šta očekuju od nas – ništa. Sve što smo mogli, ponudili smo. Ono što piše možemo da ponudimo, preko toga ne možemo. Nećemo da odustanemo od državnosti Srbije na KiM – rekao je Vučić. Naše je da se pridržavamo sporazuma. Jedino na koga možemo da se oslonimo to je na sebe. Nećemo da odustanemo od državnosti Srbije na KiM

UDARNA VEST.rs


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare