OPSADNO STANJE U ZADRU, NA ULICAMA DUGE CEVI: Ubica škaljarca Vlaovića doveden na saslušanje, preti mu 50 godina zatvora

Saslušanje Duška Tanaskovića (28) iz Kragujevca, koji se sumnjiči za ubistvo škaljarca Gorana Vlaovića (38), ispred noćnog kluba u blizini Zrća na ostrvu Pag, počelo je u 12 sati.

Tanasković je na saslušanje u Zadru doveden u pratnji tri marice.

Pojačano je prisustvo policije ispred tužilaštva. Primetni su policijski službenici naoružani dugim cevima.

Kako je Tanaskovićev advokat ranije najavio, on će se braniti ćutanjem.

Podsetimo policija je protiv njega podnela krivičnu prijavu za krivično delo teško ubistvo iz člana 111. stav 1. Krivičnog zakonika, u kojoj je navedeno da ko drugog ubije na podmukao ili svirep način, kazniće se zatvorom od najmanje deset godina ili dugotrajnom kaznom zatvora (do 50 godina).

U prisustvu svog branioca, splitskog advokata Vinka Gulišije, Tanasković se u policiji branio ćutanjem i nije želeo da navodi ni motive ni okolnostizbog kojih je juče oko 6 sati ubio Vlaovića ispred noćnog kluba Noa na Zrću, kako je preneo hrvatski Jutarnji list.

Tanasković je otkrio i da je u zatvoru bio maloletan, a da je odležao ukupno pet godina zbog razbojništva i imovinskih delikata. Inače, jedan od razloga zašto nije mogao da iznese svoju odbranu je i to što navodno ima psihičkih problema.

Sasvim je izvesno da će, ukoliko je to slučaj, njegov branilac predložiti tužilaštvu da pribavi medicinsku dokumentaciju kako bi se utvrdilo da li boluje od neke duševne bolesti koja bi isključivala njegovu krivičnu odgovornost, odnosno da bi se utvrdilo da li bio uračunljiv u vreme ubistva Vlaovića.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare