Angelina Topić (17) ponos cele nacije! Bronzanu medalju iz Minhena donosi Srbiji

Dan posle ogromnog uspeha za srpsku atletiku i srebra Adriane Vilagoš, uspešan niz nastavila je 17-godišnja Angelina Topić koja je uspela skokom uvis da se domogne bronzane medalje na Evropskom prvenstvu i potvrdi ono što se već dugo pričalo – naša zemlja ima svetlu budućnost u kraljici sporta!

Angelina Topić, ćerka našeg legendarnog atletičara Dragutina Topića, je poprilično ubedljivo uspela da se domogne finala, pošto je bez ikakvih problema preskočila letvicu na visinama od 1,78, potom na 1,83, da bi na kraju rutinski preletela i preko 1,87, što je bilo i više nego dovoljno da se domogne finala.

Mnogo veći izazov će biti sada ispred naše mlade atletičarke, koja će možda moći da se domogne i nekog od odličja u ovoj disciplini, pošto je prethodno uspela da osvojii jedno i na Svetskom prvenstvu za juniore u Kaliju.

Srbija je do sada na Evropskom prvenstvu u Minhenu osvojila tri medalje, pošto je Ivana Vuleta u skoku udalj osvojila zlato, Armin Sinančević srebro u bacanju kugle, dok je i Adriana Vilagoš došla do srebra u bacanju koplja i upravo četvrtu medalju donela je Angelina Topić.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare