Ivana Vuleta je evropska šampionka: Srpska heroina „poletela“ do 7,06 i uzela zlatnu medalju!

Kraljica, legenda skoka udalj, naša Ivana Vuleta! Srpska atletičarka osvojila je zlatnu medalju u velikom finalu skoka udalj na Evropskom prvenstvu u Minhenu, pošto je skokom od 7,06 metara iz prve serije uspela da ostane ispred Malaike Mihambo iz Nemačke koja je do kraja takmičenje žustro pokušavala da je dostigne.

Ipak, to nije uspela, iako je bila veoma, veoma blizu. Nemici je na kraju pripalo srebro sa skokom od 7,03 metara koji je ostvarila u drugoj seriji, dok je bronzana medalja otišla u Veliku Britaniju u ruke sjajne Džezmin Sojers koja je dostigla 6,80 metara u poslednjoj seriji i tako pretekla Marinu Bek-Romančuk koja je imala 6,76 metara, piše Telegraf.

Već u prvoj seriji, Ivana je ostvarila skok vredan pomenutog zlata, da bi u drugoj seriji išla do isto tako odličnih 6,98 metara. U naredne tri serije je prestupila.

Sve to znači da ćemo u Minhenu moći da čujemo himnu „Bože pravde“ zahvaljujući našoj sjajnoj Ivani, baš kao što smo to mogli u Beogradu na Svetskom dvoranskom prvenstvu u „Štark Areni“!

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare